Ferie på Bermuda

Badeferie
Bermuda er berømt for at give ideelle betingelser for en badeferie, men ø-gruppen har meget mere at byde på

“Atlanterhavets perle” er et af Bermudas yndede kælenavne, og de fleste af øens aktiviteter og seværdigheder er da også forbundet med det omgivende hav.

Bermudas strande med lyserødt sand

Bermuda er berømt for sine dejlige strande med det særlige kendetegn i form af lyserødt sand. Det lyserøde sand skyldes små røde kalkskaller fra et lillebitte en-cellet dyr, der lever under korallerne omkring Bermuda.

Når skallerne fra disse dyr blandes op med andre mineraler, får strandsandet det karakteristiske lyserøde skær over sig. Hvor tydeligt, det lyserøde element er, varierer fra strand til strand og med tidspunktet på dagen og vinklen du beskuer stranden fra.

Bermuda er i øvrigt et af de nordligste steder i Atlanterhavet med koralrev, hvilket selvfølgelig kan give nogle helt enestående dykkeroplevelser – både med flaske og snorkel-dykning. Her er både koralrev og gamle skibsvrag at udforske. Til snorkeldykning er Church Bay særlig velegnet.

Seværdigheder på Bermuda

Bermuda har meget andet end strande at fremvise. En af de populære attraktioner er Royal Naval Dockyard, der inkluderer Bermuda Maritime Museum. Interessant, hvis man interesserer sig for søfartens historie, og den rolle Bermuda har spillet i den.

Bermudas akvarium er også velbesøgt, ligesom Bermuda Underwater Exploration Institute har meget at byde på for alle os, der finder verden under vandoverfladen fascinerende. Der er også nogle imponerende krystalgrotter med underjordiske saltvandssøer. For landkrabberne er der kunstmuseer, botaniske haver og en zoo.

Harbour nights

En af de populære traditioner blandt Bermudas lokalbefolkning, som er blevet meget populære de seneste år, er harbour nights. Det er en slags gadefest på Reid Street, der lukkes af for trafik til lejligheden.

Gadefesterne løber af stablen hver onsdag aften i sommerperioden mellem 1. maj og 28. august. Her er gode muligheder for at stifte bekendtskab med samtidskulturen på Bermuda. De såkaldte traditionsbærere holder liv i gamle Bermuda-skikke, samtidig med at handlende sælger typiske ting fra Bermuda.

Stemningen er afslappet og uformel ved disse havne-aftener – og vel egentligt også meget ægte “bermudiansk”. Det er ikke for ingenting, at Bermuda shorts på Bermuda anses som acceptabel arbejdsbeklæding. Her ved havnefesterne finder man i hvert fald meget af den glæde og spontanitet, vi forbinder med øerne.

Tags fra artiklen
Mere fra Lars Henriksen

Derfor forsvinder din kuffert på flyrejsen

Mange flyrejsende kan nikke genkendende til den bekymring der opstår, når man...
Læs mere