Festas de Lisboa – sommerens store fest i Lissabon

Lissabon
Juni er en god måned at rejse til Lissabon, hvor sommerheden endnu ikke har lagt sig over byen.

I Lissabon går man allerede i foråret igang med at gøre klar til den traditionsrige Festas de Lisboa, som vil fylde gaderne i den portugisiske hovedstad med fest og farver hele juni.

Festas de Lisboa

Festas de Lisboa er din chance for at feste med de lokale i Lissabons historiske kvarterer til langt ud på natten, spise dig mæt i grillede sardiner, drikke vin og ikke mindst nyde Fado-musikkens melankolske sange.

Hele juni-måned vil der således være større og mindre events i det centrale Lissabon såsom Castelo til Mouraria, Graça, Alfama, Ajuda og Bairro Alto, hvor der vil være farverige udsmykninger og der bliver spillet op til fest med mange open-air events.

Måneden igennem er der masser at se og opleve i Lissabon, men for mange er et af månedens højdepunkterne dog paraden Marchas Populares om aftenen den 12. juni, Dia Santo António, hvor en stor parade bevæger sig fra kirken i Alfama ad Avenida da Liberdade til Rossio pladsen i det centrale Lissabon.

I videoen herunder kan du se en tidligere parade i forbindelse med festlighederne i Lissabon.

Bryllupper i Sé-katedralen

En anden fast tradition er bryllupperne på Santo Antónios dag, hvor adskillige par bliver gift i Lissabons Sé-katedral. Det er en tradition, som oprindeligt blev til på foranledning af det lokale dagblad Diário Popular. Tanken er, at unge par fra fattige kår skal have chancen for at få et bryllup og stor fest. Det hele bliver betalt af byen. Hvert år ansøger mange par om at komme i betragtning.

Du kan se mere om begivenhederne i løbet af Festas de Lisboa på den officielle hjemmeside

Festivaler i hele Portugal

Rejser du til Portugal i sommer, er det ikke kun i Lissabon du har mulighed for at opleve og deltage i unikke festivaler. Porto har sin egen Festa de São João do Porto, ligesom helgener fejres i andre dele af landet såsom Sintra og Évora.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere