Fiskefestival i Lissabon – fordyb dig i alt godt fra havet

Grillede sardiner, en af de mest populære fiskeretter i Lissabon. Foto: Yusuke Kawasaki, CC BY 2.0.

Rejser du til Lissabon i april, bør du udnytte muligheden for at tage del i en af den portugisiske hovedstads nyeste madfestivaler, Peixe em Lisboa, som i løbet af få år er blevet et af årets mest populære kulinariske indslag og et must at opleve for fiskeelskere.

Peixe em Lisboa

Festivalens formål har siden starten i 2008 været det samme hver år: At give besøgende en chance for at opleve noget af Portugals bedste gastronomi, når det gælder alt godt fra havet. I løbet af 11 dage kan du på “Peixe em Lisboa” således smage på traditionelle og innovative fiskeretter i en afslappet atmosfære, hvor det er en nydelse at bruge tiden med familie og venner. Du kan deltage i gourmet-kurser, lære mere om nogle af regionens bedste restauranter og deres kokke. Derudover er der live musik, vinsmagning og masser af andre lækkerier fra det portugisiske køkken.

Hvis du går op i god mad og gourmet-madlavning, er denne festival værd at rejse efter!

Pavilhao Carlos Lopes
Pavilhão Carlos Lopes. Når du er her, bør du benytte lejligheden til at gå en tur op til det nærliggende Miradouro Park Eduardo VII og nyde udsigten over byen. Foto: Joseolgon, Public Domain.

Fremadstormende kokke og etablerede stjerner

Festivalen som ved den første udgave blev afholdt i ganske beskedne ramme i form af en parkeringsplads på et hjørne af den berømte plads Terreiro do Paço ned ved floden i Lissabon, er hurtigt vokset i størrelse og blev ved den seneste udgave rykket til den store, smukke Pavilhão Carlos Lopes. Festivalen blev desuden for et par år siden udvidet med et par dage ekstra, da arrangøren i form af Lissabons turistråd mærkede den store interesse fra publikum. Det har desuden givet plads til at endnu flere af Portugals unge fremadstormende kokke plus internationale stjernekokke kan give prøver på deres kunnen.

Fiskemarked
Takket være de rigelige friske forsyninger spiller fisk en stor rolle i det portugisiske køkken. Foto: Alexander Baxevanis, CC BY 2.0.

Mere end fisk

Som ved de tidligere festivaler vil der også i år være deltagelse af Lissabons bedste restauranter, mad- og vinproducenter, ligesom der vil være en række aktiviteter for publikum.

Se en detaljeret program for festivalen på ‘Peixe em Lisboa’s hjemmeside.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere