Følg marmorruten med billeje fra Lissabon

Estremoz
Estremoz. Foto: INFOpaty, Creative Commons.

Alentejo forbindes ofte med store oliven- og korkplantager, men vidste du også, at man i Portugals største region finder noget af verdens smukkeste marmor? Lej en bil i Lissabon og udforsk i Alentejo en forunderlig verden bestående af underjordiske miner, marmorbyer og skulpturer.

Marmor i alle afskygninger

Portugal er verdens anden største eksportør af marmor, kun overgået af Italien. Hovedparten af den portugisiske marmor kommer fra området omkring Estremoz i Alentejo, som sammen med Borba og Vila Viçosa kaldes for “Marmorbyerne”.

Den smukke portugisiske marmor findes i en bred vifte af hvide, lyserøde, sorte og stribede nuancer, der nu til dags eksporteres til hele verden og siden oldtiden er blevet brugt i Portugal til skulpturer og bygningsværker. Går du en tur i Estremoz, ser du hurtigt at marmor ikke er en mangelvare. Her bruges der marmor til alt fra fortove til statuer. Marmoren fra Alentejo har dog også fundet vej til for eksempel Jerónimos Klosteret og Belémtårnet i Lissabon.

Estremoz Portugal
Estremos, en af de smukke byer på Rota Tons de Mármore. Foto: Patrick Nouhailler, CC BY-SA 2.0.

Estremos ligger kun et par timers kørsel mod øst fra Lissabon og er et oplagt udflugtsmål, hvis du har din egen lejebil. Byen er dog ikke den eneste interessante marmor-seværdighed i Alentejo. Du kan således følge marmor-ruten ‘Rota Tons de Mármore’, hvor du kommer gennem en række af regionens landsbyer, som er udsmykket med marmor. Ligeledes er der langs ruten mulighed for at tage på ture ned i underjordiske miner, besøge aktive stenbrud og se billedhuggere i arbejde med at forvandle marmoren til kunst.

Læs mere om Rota Tons de Mármore på den officielle hjemmeside her, som endnu kun er på portugisisk, men hvor du blandt andet i galleriet kan se hvilke spændende oplevelser venter dig.

Find billig billeje i Lissabon

Infrastrukturen er god i Portugal med et veludbygget netværk af velholdte veje, som gør det nemt at komme omkring i lejebil. Vil du udforske marmorbyerne i Alentejo og de andre seværdigheder i nærheden af Lissabon er det derfor oplagt at bestille billeje til ferien.

Bestil din billeje i Lissabon hjemmefra, så du eventuelt kan afhente den direkte i lufthavnen og er sikker på, at der er en bil til rådighed af den type, du ønsker.

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vandreferie for alle på Azorerne

Tag dine vandresko med til Azorerne og udforsk øgruppens fantastiske landskaber på...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *