Derfor skal du tage på en forårsrejse til Malta

Par Malta
Nyd forårssolen på Malta.

Malta er et af Europas mest attraktive feriemål i det tidlige forår, hvor resten af kontinentet venter på lunere luftstrømme. Forårsrejser til Malta har da også længe været populær blandt for eksempel italienerne, der ellers er godt vant hjemmefra, og gennem de senere år har Malta også fået et godt tag i danskerne. Her kan du læse mere om, hvad den smukke middelhavsø kan byde på i ferien.

Kulturhistorie og underjordiske templer

Malta ligger lunt i Middelhavet, og det har givet øen en central plads i europæisk civilisations historie. Heldigvis er der stadig masser af velbevarede spor fra den storslåede fortid. Også nogle der har fundet vej til UNESCO’s liste over verdenskulturarv:

Hal Saflieni Hypogeum, som har været på UNESCOs Verdensarvsliste siden 1980, er for eksempel et enormt underjordisk bygningværk, der er over 4500 år gammelt. Det enestående tempel, som er noget af det mest velbevarede byggeri fra oldtiden overhovedet, blev genfundet ved en tilfældighed så sent som i 1902. Det er nu åbent for besøg og giver mange feriegæster en uforglemmelig kulturoplevelse.

Salat med ost Malta
Salta med den berømte maltesiske ost.

Maltas natur og køkken i perfekt samspil

Maltas popularitet som rejsemål skyldes i høj grad også øens rige natur og ikke mindst de smukke kyster med dejlige strande. Det omgivende hav er rigt på fisk og andet godt fra havet. Det afspejler sig naturligvis i øens kogekunst, der henter inspiration fra både Italien – særligt Sicilien – og den arabiske verden.

Det milde klima på øen giver gode, friske råvarer med masser af smag. Solen skinner ofte fra en klar himmel, hvilket modner frugterne på den bedste måde. Øen har både egen vin og egen øl. Begge dele af en udmærket kvalitet.

På Malta er der også gode shopping-muligheder og et aktivt natteliv, hvor søster-øen Gozo er mere rolig:

Gozo – en historie for sig

Øen Gozo ved Malta fortjener næsten sit eget indlæg, da den har så meget at byde på i forhold til sin lille størrelse. Gozo er mere rolig end Malta, og den lille ø er perfekt for dem, der søger fred og idyl på ferien.

Gozo imponerer med en grøn uspoleret natur og rå kyststrækninger med flotte sandstrande ind imellem. Nogle endda med rødt sand, som er særligt for øen. Her er mulighed for at nyde omgivelserne i ro og fred, og det er et dejligt sted at gå på opdagelse med vandrestøvlerne solidt snørede.

Den gastronomiske mangfoldighed er mindre end på Malta, men til gengæld er der megen god solid bondemad og gode simple fiskeretter at få.

Læs mere om rejser til Malta her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Mikkel H.

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere