Forårsbegivenheder i det grønne Umbrien

Landskab og by i Umbrien

Umbrien, kendt som Italiens grønne hjerte, tilbyder igen i år en bred vifte af arrangementer og initiativer, der er præget af den natur, som har givet regionen dens grønne ry. Du kan her læse om fem forskellige begivenheder, der alle afholdes i foråret og hen over sommeren, og som på forskellig måde retter deres lys mod Umbriens naturressourcer og landbrugskultur.

Perugias grønne dage

Således vil Perugia, Umbriens hovedstad og ét af etruskernes oprindelsessteder, senere på måneden være vært for de såkaldte Perugia Green Days 2013, nærmere bestemt mellem d. 18 og 19. maj. Det er tredje gang arrangementet afholdes i den historiske kerne af den smukke by, men dette års udgave skiller sig ud fra de foregående ved at have fået tilført nye ideer og kræfter fra et lokalt projekt, kaldet Project the Future, som er et netværk af lokale borgere, virksomheder, grønne græsrodsfolk og universitetsafdelinger på Perugia universitet.

Sammen med projektets mange deltagere vil disse mange initiativtagere rette fokus på emner som elektrisk mobilitet og vedvarende energi, som vil blive præsenteret på udstillinger og igennem forskellige underholdningsarrangementer, samt diskuteret i en række debatter.

Du kan her læse mere om Perugias grønne dage.

Gårdbesøg i Trasimeno

Du har også mulighed for at stifte bekendtskab med Umbriens berømte landbrugskultur, idet Trasimenos 13 kommuner (comunes) er gået sammen om at tilbyde gårdbesøg helt indtil september måned. Målet med projektet er at give de besøgende mulighed for at opdage de lokale landbrugs-produkter og få et indblik i områdets agrare kultur under vejledning fra lokale guider.

Besøgene er helt gratis, da initiativet er sat i værk for at fremme den lokale turisme i Trasimeno-området.

Vandfestival

Vand spiller en central rolle i Umbrien, der som den eneste region i Italien er afskåret fra kysten. Den øgede bevidsthed om vandressourcerne har blandt andet ført til, at otteogfyrre umbriske kommuner nu går sammen om at arrangere en vandfestival under det meget sigende navn, Water Festival 2013, hvor en række arrangementer med fokus på regionens brug af vand vil finde sted.

Festivalen vil blive afholdt mellem d. 16 og 19 maj og vil især have deltagelse af de umbriske kommuner, hvis levebrød er direkte afhængig af regionens vandressourcer, såsom Marmore, Trasimeno, Piediluco, Clitunno, og flodområderne omkring Tiberen og Nera, foruden naturligvis de gamle romerske og etruskiske akvædukter og termiske vandkilder.

Du kan her læse mere om vandfestivalen (dog findes siden kun på italiensk).

Blomster-festivaler

Umbrien byder også på to blomster-festivaler her i foråret; den ene i byen Todi, der med et blomstermarked og en konkurrence for specialiserede blomsterdyrkere fejrer sin sjette udgave af festivalen, der bærer titlen Todifioritas. Denne festival afholdes allerede senere i denne måned, mellem d. 24 og 26 maj.

Den anden afholdes i den lille by Spello, kun 10 kilometer fra helgenbyen Assisi i Perugia-provinsen, hvor blomsterdekoratører vil konkurrere om at udsmykke byens historiske centrum på den smukkeste måde i en dekorationskonkurrence, der bærer den forjættende titel: Vinduer, altaner og blomstrende gader. Festivalen begyndte for en uge siden og fortsætter helt indtil31 juli.

Du kan her læse mere om blomsterfestivalen Todifiorita (men igen skal der en translater igang, hvis du ikke kan italiensk, da siden desværre kun er på italiensk).

For nærmere information om de nævnte begivenheder anbefales det at rette henvendelse til det italienske turistkontor eller til de lokale  turistkontorer i Umbrien.

Du kan her se alle vores hideaways i Umbrien.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere