Fort La Latte – besøg en af de mest kendte befæstninger i Bretagne

Château de la Roche Goyon
Château de la Roche Goyon. Foto-kreditering: Daniel Jolivet. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Fort La Latte , der også er kendt som Château de la Roche Goyon, er en af de mest kendte befæstninger i Bretagne. Fortet er beliggende ved den billedskønne kyst i det nordlige Bretagne helt ud til vandet, solidt plantet på en klippesokkel blot ca. 4 km syd for Cap Fréhel.

Historien i korte træk

Fortet blev bygget i det 14. århundrede i rød skifer af én af de ældste Breton-familier, nemlig Goyon-Matignons. Men historier har det med at tage deres drejninger, og således endte fortet i 1500-tallet med at blive brændt ned til grunden. Det eneste, der stod tilbage efter det brændende angreb, var den centrale bygningskerne og tårnet. Og således stod fortet hen indtil Louis XIV genopbyggede det i det 17. århundrede som en del af sit kystværn mod hollænderne og englændernes angreb mod Saint Malo.

Château de la Roche Goyon
Fort La Latte blev bygget i det 14. århundrede i rød skifer af én af de ældste Breton-familier og har siden bl.a. været brugt som fængsel for rebeller.

Fortet kom under et sidste (mislykket) angreb i 1815 af en gruppe mænd fra Saint Malo, og var derefter i forfald, indtil familien solgte det tilbage i 1892 til hertugen af Feltro, ejeren af Ville le Roulx og professoren Joûon de Longrais. Fortet blev klassificeret “Historisk monument” af det franske kulturministerium i 1931. Fortet er igennem sin tid blandt andet blevet brugt til at fremstille kanonkugler – og som fængsel for rebeller.

Fortet i dag

I dag er Fort La Latte restaureret for at genvinde noget af tiders glans og vælde og du finder stadig levn efter det oprindelige fort, der blev bygget i det 14. århundrede ved dit besøg. Fæstningen er bl.a. blevet benyttet i forskellige film, bl.a. i Richard Fleischers Hollywoodfilm fra 1958 “The Vikings” med Kirk Douglas og Tony Curtis.

Château de la Roche Goyon
Fort La Latte – også kaldet Château de la Roche Goyon – er en af de mest kendte befæstninger i Bretagne

Åbningstider

Som hovedregel er der åbent juli-august kl. 10.30 – 18.00. Derudover er der åbnet i de franske skoleferier, på helligdage og i weekender kl. 14.30-18.00. For en god ordens skyld anbefales det at tjekke åbningstiderne lokalt. Priser fra 4 euro pr person.

Rejser til Fort La Latte og Bretagne

Kunne du tænke dig at besøge Fort La Latte i Bretagne? Så se alle Escapeaway´ rejser til Bretagne her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere