Ferie i paradis? Velkommen til Fuerteventura

Når du rejser til Fuerteventura, vil du opleve, at der hersker en fredfyldt atmosfære på øen. Her en øde strand med både. Foto: Hideaways

De Kanariske Øer er et fantastisk sted at holde ferie. Det har feriegæster fra hele verden vidst i efterhånden mange årtier, og øerne er stadig fyldt med skønne muligheder for oplevelser og afslapning – også for dig, der helst undgår steder, der er meget tæt pakkede med turister.

Kanarieøerne er udgjort af en søskendeflok på ikke færre end 7. Fuerteventura er ikke så kendt som sine søskende Gran Canaria og Tenerife, men den er bestemt et ligeså tiltrækkende feriemål. Ikke mindst, hvis du elsker lange, bløde sandstrande, et varieret, naturligt landskab og – naturligvis – nogle af de bedste rammer for at dyrke alle former for vandsport, du kan finde på en europæisk ø.

På Fuerteventura kan du nyde de fantastiske, brede sandstrande på din ferie. Foto: Hideaways

Foto: Fuerteventuras strande er berømte og elskede for deres bløde sand, attraktive badevand og relative uberørthed.

Fuerteventura: Øen, hvor det altid er forår

Det er ikke uden grund, at min kollega Marie efter sin rundrejse på øerne erklærede, at Fuerteventura faktisk er hendes foretrukne Kanarieø.  Øen, der ligger ca. 100 km. fra Afrikas kyst, byder på et mildt og solrigt klima året rundt. Derudover er vandet mere end krystalklart, og stemningen er generelt rolig, afslappet og fredfyldt. Faktisk er Fuerteventura kendt som “den stille ø” i Kanariegruppen. At jeg kalder klimaet “mildt” fortjener forresten en uddybning: Fuerteventura er kendt for sit “evige forår”, og på grund af de behagelige briser oplever du ikke de hedebølger, som ellers er almindelige i dette hjørne af verden.

Læs mere om rejser til Fuerteventura med Escapeaway

Ikke en vandhund? Hop på en mountainbike og udforsk den smukke natur

Du kan sagtens rejse hertil blot for at nyde solen, svømmeturene i det tillokkende vand og naturomgivelserne, som veksler mellem rå bjerge og bløde, grønne landskaber. Er du til vandsport, er du dog kommet til et af de absolut førende feriesteder i Europa. Uanset om du kunne tænke dig at kaste dig over surfing, kajak-roning, snorkling, dykning, paddling eller Katamaran-sejlads, har du et fantastisk udvalg af muligheder på Fuerteventua. Til dig, der holder af at være aktiv på din ferie, men som ikke er den store vandhund, kan det anbefales at udforske den spændende vulkanø’s mystiske bjerg- og vulkanlandskaber  på mountainbike.

Fordelt rundt på øen ligger der masser af skoler og udlejningssteder, hvor du kan skaffe dig udstyr til underholdende aktiviteter på land og i vand. Du kan også blive oplært af professionelle instruktører i at bruge det.

Perfekt sigtbarhed og masser af liv i det krystalklare vand

Noget af det, der gør dykning ud for Fuerteventuras kyster så attraktivt, er selvfølgelig det førnævnte utroligt klare havvand, som gør det nemt for dig at studere det rige dyre- og planteliv under havets overflade. Et populært sted at dykke er for eksempel mod nordøst, mellem naturparken Corralejo og øen Lobos. Det tager ca. en halv time at sejle ud til de steder, hvor det er godt at dykke.

Stilfuldt, elegant og lige ved vandet: Læs om det luksuriøse hideaway Gran Hotel Atlantis Bahia Real på Fuerteventura

Corralejo Naturpark byder også på meget andet end den tavse, smukke verden under havets overflade, hvor du kan udforske fisk, skildpadder, undersøiske klippehuler og koraller. Her er også et storslået og fascinerende ørkenlandskab, som er omkranset af det svalende, turkise badevand. Sandbanken i Corralejo er den længste, samlede sandbanke på de kanariske øer. Et herligt sted at tilbringe en del timer med solbadning, afslapning og svømning. Du kan også trække i dykkerdragten eller påføre dig et par solide vandrestøvler og udforske det dramatiske, røde, vulkaniske landskab, der også er en del af naturparken.

En anden spændende mulighed er at sejle ud til øen Lobos, som er et naturreservat, hvor søløverne tidligere gjorde holdt for at udføre deres parringsritualer. Selvom søløverne ikke længere bruger øen som elskovsrede, er det stadig et meget rigt naturområde. Her findes stadig flere velbevarede dyre-habitater af stor biologisk betydning, for eksempel for visse fugle- og fiskearter.

Øen Lobos er et unikt naturreservat midt i det krystalklare vand, som du kan opleve på din ferie på Fuerteventura. Foto: Hideaways

Foto: Perlerækken af kite-surfere er en typisk udsigt fra Fuerteventuras strande – og i baggrunden ser du øen Lobos, som er et naturreservat.

Alternativ transportform i safariparken Oasis: Kamelryg

Som du måske kan høre på beskrivelsen, fortjener Fuerteventura i høj grad betegnelsen “Europas Caribien”. Det er her, du skal rejse til, hvis du ønsker en badeferie i omgivelser, hvor atmosfæren er totalt afslappet. Her er det er naturen og de muligheder for underholdning og aktiviteter, den skaber, der er i fokus. De charmerende vindmøller, der ligger spredt rundt omkring på øen, understreger den tilbagelænede stemning, der præger dette ferieparadis.

Fuerteventura er blandt andet præget af charmerende vindmøller, der understreger roen og freden på ferieøen. Foto: Hideaways

Foto: Vindmøllerne står rundt omkring på ferieøen, og sætter prikken over i’et på dens charme. 

Læs om rejser til Spanien med Escapeaway

Skal der lidt ekstra underholdning til, for eksempel hvis du rejser med børn, så overvej en tur i temaparken Oasis. Her kan hele familien få en tur på kamelryg og opleve mange andre dyrarter på nært hold. Oasis er en safaripark, hvor der blandt andet arrangeres shows og “up, close and personal”-møder med søløver.

Når du har overstået en dag på sandet og i vandet – og evt. på kamel – er det måske tid til en kølig mojito, mens du nyder solnedgangen over havet og bjergene? Eller hvorfor ikke fuldende den caribiske fornemmelse med en Pina Colada med kokos fra lokale kokospalmer…

På Fuerteventura er naturen rig og varieret. Her er alt fra vuggende kokospalmer til ørkenlandskaber. Foto: Anoopan

Foto: Vuggende kokospalmer, sandduner, brusende bølger og et bagtæppe af uberørte bjerge… Så er scenen sat til en ægte ferie. 

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Camilla Kill

Smag på Siciliens sorte svin på ferien

“Heste, grise, køer og får” er måske ikke det første, der dukker...
Læs mere