Fuld damp på Linha do Douro

Damplokomotiv #0186
Damplokomotiv #0186. Foto: Nelso Silva, CC BY-SA 2.0.

Efter flere års restaureringsarbejde er Portugals gamle damplokomotiv #0186 igen klar til at køre på Linha do Douro, en af verdens smukkeste togstrækninger.

En rejse tilbage i tiden

En tur med det gamle damptoget er ikke blot en chance for at rejse tilbage i tiden, men også for i stil udforske det smukke landskab langs Douro-floden.

Det gamle damplokomotiv fra 1925 kører mellem Peso da Régua til Tua. Denne strækning er gennem et landskab, som er på UNESCO’s liste over verdensarv i Portugal. På grund af restaureringen har de rejsende de sidste par år måtte nøjes med at nyde de enestående omgivelser her fra et mere moderne dieseltog.

Comboio Histórico do Douro
Det historiske damptog kører undervejs tæt på Douro-floden. Foto: Nelso Silva, CC BY-SA 2.0.

Men fra juni til oktober kan du igen én gang dagligt tilbagelægge denne del af den Nordportugals berømte togstrækning med det flotte gamle damptog.

Læs mere om togturen gennem Douro-dalen

Udover garanti for smukke udsigter inkluderer billetprisen underholdning ombord fra lokale sangere, søde sager og eventuelt et glas portvin.

damptog skilt
Det karismatiske damplokomativ fra 1925 er af sikkerhedshensyn omdannet til køre på diesel. Foto: morgado, CC BY 2.0.

Afgange med damplokomotiv #0186

Damplokomotivet som trækker fem historiske togvogne, afgår fra Régua kl. 15.21 og returnerer hertil kl. 18.39. Régua har flere daglige forbindelser til Porto med regionale tog – det samme gælder i øvrigt Tua.

Uanset hvor du står på, kan du se frem til en unik togrejse med præget af udsigten til floddalens verdensberømte vinterrasser, ligesom du blandt andet får chancen for at beundre de smukke azulejo-fliser på den charmerende Pinhão-station, hvor der gøres et kort stop undevejs.

Du kan finde mere information om afgange og billetpriser på CP’s hjemmeside for det historiske Douro-tog her

Rejs med tog i Portugal

Det er ikke kun i det nordlige Portugal, at toget er en god mulighed for i ro og mag at nyde de smukke omgivelser.

Portugals jernbanenet er vidtforgrenet, og fra knudepunkterne i Lissabon og Porto har du gode muligheder for at nå rundt til det meste af landet.

Læs mere om at rejse med tog i Portugal

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Mikkel H

Surfere vil redde Algarves bølger

Portugal er ubetinget et af de bedste lande i Europa, hvis ferien...
Læs mere