Gå ikke glip af disse tre top-seværdigheder på din storbyferie i Wien

Wien
Wien byder på mange store og kulturelle seværdigheder på en storbyferie....

Wien er berømt for sine usædvanligt rige teater- og musiktraditioner, sine mange klassiske og stilfulde cafeer, sin smukke arkitektur og sin unikke rolle i Europas ånds- og kunsthistorie som (kortere eller længere) opholdssted og omdrejningspunkt for nogle af de største kulturpersonligheder i den moderne europæiske historie, såsom psykoanalysens fader Sigmund Freud, forfatterne Stefan Zweig, Franz Kafka, Robert Musil og Elias Canetti og komponisterne Mozart, Beethoven, Brahms, Mahler, Schubert, Haydn, Bruckner, Schönberg, Strauss I og II – og mange flere.

Men hvilke historiske og kulturelle seværdigheder kan du opleve på din storbyferie i den tidligere hovedstad for Kejserriget Østrig og Det Habsburgske Monarki? Her kommer tre bud.

Schloss Schönbrunn

Schönbrunn-paladset – eller på tysk Schloss Schönbrunn – var Habsburg-herskernes vigtigste sommerresidens og er i dag en af Wiens, Østrigs og Centraleuropas største historiske og kulturelle skatte.

Paladset, der ligger i bydelen Hietzing, ca. 11 kilometer fra bydelen Leopoldstadt i byens absolutte midte, er bygget i barokstil og rummer hele 1.441 værelser, der har været vidne til Habsburg-monarkernes skiftende smag, interesser og ambitioner gennem flere århundreder.

Schloss Schönbrunns park
Schloss Schönbrunns park med dens mange attraktioner er også et besøg værd

Paladset har også en stor park, der blandt andet rummer verdens ældste zoo, et orangeri, en botanisk have og et palmehus.

Stephansdom

Stephansdom, beliggende på torvet Stephansplatz midt inde i byens centrum, udgør sædet for bispedømmet i Wien og er samtidig byens mest betydningsfulde religiøse bygning og en af byens mest ikoniske bygninger.

Katedralen, der er bygget i overvejende gotisk stil med indflettede romanske elementer, blev gradvist opført oven på ruinerne af to tidligere kirker i perioden fra 1137 til 1511 med ombygninger og restaureringssarbejde helt op til i dag. Østrigs største kirkeklokke, Pummerinklokken, hænger i domkirkens nordlige kirketårn.

Stephansdom
Stephansdom set indefra. Foto-kredit: filedump. Oploadet under licensen CC BY-SA 2.0

Hofburg

Slottet Hofburg, beliggende i byens historiske hjerte, er det tidligere primære imperiale slot i Habsburg-dynastiet og fungerer i dag som den officielle bopæl og arbejdsplads for Østrigs forbundspræsident. Østrigs nationalbibliotek og den berømte Spanske Rideskole huses også i bygningen.

Hofburgs kuppel
Hofburgs kuppel. Fotokredit: Alistair Young. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Slottet, som blev bygget i det 13. århundrede og udvidet flere gange bagefter, tjente også som den kejserlige vinterbolig, eftersom Schloss Schönbrunn (som nævnt) udgjorde Habsburg-herskernes sommerresidens.

Se alle rejser til Wien med Hideaways her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere