Gå på opdagelse blandt Apuliens seværdigheder

Alberobello
Alberobello er en af de store seværdigheder i Apulien

Apuliens lange historier afspejler sig i en rig kulturarv, og området byder på mange velbevarede monumenter fra forskellige epoker, samt byer, der emmer af historie og charme.

Her kan du stifte bekendtskab med fire af de største seværdigheder i regionen.

Castel del Monte

Castel del Monte blev bygget af den hellige romerske kejser Frederick II i midten af 1200-tallet. Den enestående borg ligger ved Andria og har opnået både den anerkendelse at komme på UNESCO’s liste over kulturarv og samtidig er borgen officielt vartegn for hele Apulien.

Canosa

Canosa er en af de ældste byer i hele Italien, og byen udgør også Apuliens vigtigste arkæologiske område. Byen har en masse historiske seværdigheder, særligt katedralen og mange af kirkerne.

Resterne af det oldgamle tempel er helt enestående. Men den største seværdighed er nok Canosa selv. Hvis man går lidt op i bakkerne omkring byen, er dens hvidkalkede huse et flot syn.

Ostuni

En anden usædvanlig by er Ostuni, der er den hvide middelalderby i Italien. Byen har en berømt katedral, der er meget anderledes set udefra end andre katedraler, og Ostuni er velsignet med fantastiske strande. Byen er populær blandt rejsegæster om sommeren, men om efteråret kan strandene stadig nydes, dog mindre overrendte.

Ostunis gamle bydel er også i særklasse. Den består af en fæstning på bakketoppen, og de gamle bymure er intakte de fleste steder. Byen har også mange steder, hvor du kan nyde frisk fisk og andet godt fra havet.

Alberobello

Byens navn, “det smukke træ”, stammer fra Sylvae Arbris Belli, som hentyder til de store egeskove, der engang dækkede hele regionen. Alberobello er helt enestående. Byen er ganske vist lille, ca. 9000 indbyggere, men bybilledet præges fuldstændig af den for området karakteristiske hustype trullo’en. Byen har over 1500 trullier!

Læs mere om rejser til Italien her.

Tags fra artiklen
Mere fra Lars Henriksen

Hotel Quinta Da Bela Vista på Madeira

Hotellet er bygget i 1844 og er en meget fint vedligeholdt herregård,...
Læs mere