Glem hverdagens stress i Chianti

Pool´en på Villa di Capovento
Den gamle villa råder over en flot pool placeret med udsigt over dalen og bakkerne.

Man kan vel ikke forlange både fred og ro, smuk natur, pool, hjemmelavet toskansk mad samt hjemligt indrettede værelser og et elskeligt værtspar, når man samtidig også vil være tæt på hyggelige byer med markeder og mange mennesker? Jo, det kan man faktisk godt, hvis man vælger at besøge Capovento ved Castellina in Chianti.

Jeg har altid set mig selv som et inkarneret bymenneske, men efter et ophold i Firenze hungrede jeg efter en weekend i landlige og fredelige omgivelser uden horder af turister og guider med headset. Men men men – alligevel heller ikke helt uden for civilisationen, for enhver kan jo trænge til en espresso, en italiensk is i bæger og et lørdagsmarked, når roen bliver for “larmende”. Jeg måtte derfor kontakte en af mine stedkendte kolleger i Escapeaway for at få hjælp til alle mine modsatrettede ønsker på landet i Toscana. Valget faldt hurtigt på Villa di Capovento, der tilmed kun ligger omkring 45 km fra Firenze.

Køreturen igennem Chianti-området foregik med mange små udråb som ih og åh, for mage til skønhed skal man lede meget længe efter. Midt i al denne natur fandt vi frem til Villa di Capovento, og havde kun lige nået at parkere bilen, før end vi blev modtaget af det storsmilende værtspar Daniela & Daniele. Sikke en velkomst – det tegnede godt det her, også selvom jeg ikke kunne få øje på en eneste café, men kun vinmarker og oliventræer i miles omkreds.

Villa di Capovento
Villa di Capoventos facade
Værelset Regina på Villa di Capovento
Værelset Regina på Villa di Capovento
Restauranten på Villa di Capovento
Restauranten på Villa di Capovento

Vel installeret på det hyggeligste værelse, der mest af alt mindede mig om min farmors lune antik-møblerede hjem, vovede jeg mig ud på min dejlige balkon, der – på en varmere dag end denne – godt kunne have givet anledning til en lur i en af de gode stole.

Jeg kunne pludselig dufte, at Daniela var i gang med at tilberede aftenens menu, hvilket også tegnede rigtig godt! Først skulle vi dog lige nå at se resten af det hyggelige hus samt poolen og haven, inden vi kunne få lov til at sætte tænderne i al den hjemmelavede mad, der – så vidt det er muligt – tilberedes af økologiske eller biodynamiske råvarer fra egen avl eller de omkringliggende gårde. Daniela er i øvrigt ud af en apotekerfamilie, der altid har sat en ære i at benytte “helbredende” og gode krydderurter i deres madlavning, og denne tradition holder hun fast i.

Efter at have set det ene hyggelige scenarie efter det andet, fik vi også beundret alle Danieles fine malerier, som han – før han fik gård – havde tid til at producere i rigeligt omfang, og som nu blander sig med diverse arvestykker i hvert et rum.

I den lille restaurant, der også oser af hjemlig hygge, var det endelig tid til at smage på alt, hvad der havde duftet af det meste af eftermiddagen, og det blev til en fornøjelse af de helt store. Efter vores indtag af fire rigelige retter – og for resten også lige en udsøgt dolce (husets desserttallerken) samt en god kop kaffe– ja, så kunne vi naturligvis ikke andet end at lægge os – trætte og mætte – i vores seng og nyde den absolutte ro, der kendetegner denne stemningsfulde villa.

Oven på en god nats søvn ventede endnu et veltilberedt måltid på os, nemlig morgenmaden der bød på nybagt brød, hjemmelavede marmelader med frugt fra egen avl, samt diverse gode pølser og skinker.

Endnu engang mæt og veltilfreds var det tid til at tage afsked med det gæstfrie værtspar, der i høj grad havde fået rokket ved min selvopfattelse af at være et inkarneret bymenneske, for der var jo skønt på landet! Men at jeg kun skulle køre små 3 km for at opleve den hyggelige by Castellina in Chianti og dens lørdagsmarked, var da bestemt en formildende omstændighed!

Vil du vide mere om Villa di Capovento?

Så besøg vores side om det smukke agriturismo-hotel her eller kontakt os på 33151313, hvor du kan få gode råd og tips fra vores eksperter. Hvis du er interesseret i mere generel information om vingårdsferie i Italien og en ferie på landet i Italien, bør du besøge denne side, hvor du også kan se alle vores agriturismo-hoteller.

Om ugens feriebolig

Hver uge sætter vi fokus på en af Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen og lader en af vores kolleger, der har et indgående kendskab til den, argumentere for, hvorfor lige netop den feriebolig ville være et godt valg, hvis du skal på ferie i Italien.

 

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Paola