Gourmet-oplevelser på Lissabons største madmarked

Mercado da Ribeira
Mercado da Ribeira. Foto: Julien Maury, Public Domain.

Rejser du til Lissabon, må du ikke gå glip af et besøg på byens største madmarked, Mercado da Ribeira. Her kan du stille sulten med lokale lækkerier fra de mange madboder, som er samlet under ét tag.

Mercado da Ribeira

Mercado da Ribeira blev officielt indviet i 1892 og har i mange år været Lissabons vigtigste madmarked.

Inden for de senere år har Mercado da Ribeira dog gennemgået en større forvandling, så det i dag ikke blot er her man kommer for at kan købe gode, lokale råvarer til egen madlavning, men også for at få serveret lækre måltider fra en stribe af hovedstadens bedste restauratører.

Mercado da Ribeira slagter
Der er rig mulighed for at købe lokale delikatesser på Mercado da Ribeira. Foto: Paul Arps, CC BY 2.0.

Madboderne er rykket ind

Efter at have vundet koncessionen på at drive det store traditionsrige madmarked i Lissabon, slog magasinet Time Out Lisboa således sidste år dørene op for et forvandlet marked med ny fokus på de gode kulinariske oplevelser. Det har på kort tid gjort markedet til et yndet udflugtsmål for “foodies”.

Der er stadig et bredt udvalg af de traditionalle stande i bygningens ene halvdel, hvorfra der hver dag frem til klokken 14 (undtagen søndag) sælges et bredt udvalg af fisk, kød, frugt og grøntsager. Men derudover har magasinet også valgt at inviteret delikatessebutikker og nogle af byens bedste restauratører indenfor i den lyse luftige hal.

Du finder derfor nu også et væld af boder med en række spændende madkoncepter, hvor det fælles omdrejningspunkt er de gode portugisiske råvarer og delikate retter. Boderne ligger rundt om torvet, hvor der er opstillet langborde, som på kort tid er blevet et populært mødested for byens indbyggere og besøgende madelskere.

Man kan bruge lang tid på at udforske udvalget af delikatesser i boderne, hvor der også er oplagt muligheder for at finde gaver i form af for eksempel dåsesardiner fra Conserveira de Lisboa, vin fra Garrafeira Nacional eller chokolader fra Arcádia.

Timeout Lissabon
Med en lang række madboder på markedet er der noget for alle smagsløg. Foto: Bex Walton, CC BY 2.0.

Lokalt og internationalt

De færreste kan besøge Mercado da Ribeira uden også selv at prøve en eller flere af de lækre retter, der serveres her. Du kan således med fordel kommer her med god appetit, så der er plads til at prøve forskellige lokale specialiteter. Der er dog også flere madboder, som serverer retter af et mere internationalt tilsnit såsom burgere og pizza.

Prisniveauet ligger lidt over det normale for Portugal, men matches til fuld af kvaliteten. Du finder Mercado da Ribeira på Avenida 24 de Julho. Det ligger i kort gåafstand fra metrostation Cais do Sodré.

Madmarkedet holder åbent indtil midnat (søndag – onsdag) eller helt til klokken 2 om natten (torsdag – lørdag).

Se mere video og billeder på markedets Facebook-side

Lissabon – et mekka for foodies

Mercado da Ribeira er ikke det eneste madmarked i Lissabon, som er et besøg værd. Det traditionsrige og nu meget hippe Mercado de Campo de Ourique bør for eksempel også være på enhver madelskers liste over must-see attraktioner i Portugals hovedstad.

Det er dog ikke kun de interessante madmarkeder, som trækker “foodies” til Lissabon fra hele verden. En ferie i den portugisiske hovedstad er også en chance for at fordybe sig i et stort udvalg af gode restauranter og caféer.

Skal du have lidt til den søde tand, er det også oplagt at lægge vejen forbi Portugals nok mest kendte bageri, Pastéis de Belém, for at sætte tænderne i den lækre cremetærte pastel de nata.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere