Gran Canaria er mere end sol og strand

Gran Canaria har det hele: Sol, strand og vand, en betagende smuk natur, kultur, god mad, shopping og storbyliv. Så det er ikke så underligt, at mange vender tilbage igen og igen.

Mange tager hertil på badeferie, men vil du gerne andet og mere end blot at ligge på stranden i din ferie, har Gran Canaria også meget at byde på. Mange bruger udtrykket ”mini-kontinent” om Gran Canaria, fordi her er alt fra ørken til storbyliv. Og alt i alt er der mange seværdigheder på Gran Canaria.

Ferie i eget tempo

Hører du til dem, der helst vil udforske tingene i dit eget tempo og uafhængigt af andre mennesker og offentlige transporttider, er det ideelt at leje din egen bil, enten i hele den tid, du er på øen, eller blot i nogle dage.

På en tur op i bjergene opdager man for alvor, hvor frodig Gran Canaria faktisk er. Her er grønt og smukt med palmer, mandeltræer, appelsintræer, figentræer og blomster og buske. Her oplever man høje bjerge blive afløst af dybe vulkankratere. Blandt andet krateret Caldera de Bandama, der har en diameter på 1000 m og en dybde på 200 meter og er et imponerende syn.

Inde på øen ligger der mange små hyggelige bjerglandsbyer, der er værd at besøge. Arucas, der ligger vest for Las Palmas, er en smukt restaureret by med en imponerende katedral Iglesia de San Juan Bautista og flere andre flotte bygninger. Teror er en anden hyggelig lille by. Mange mener ligefrem, at den er Gran Canarias smukkeste by, og i 1979 blev Terors centrum erklæret nationalt mindesmærke. Besøg blandt andet basilikaen Nuestra Señora del Pino.

La Palma

Hovedbyen Las Palmas byder på et godt miks: Det er en farverig moderne storby med alt, hvad dertil hører af kultur, shopping, restauranter og natteliv. Men man finder også finder charmerende gamle områder. Vegueta området, byens ældste kvarter, kom således på UNESCO’s liste over verdenskulturarv i 1990. Og i byen finder man også en af Gran Canarias bedste strande, den fire kilometer lange Las Canteras med den lige så lange berømte strandpromenade.

Havnebyen Puerto de Mogan er et besøg værd, når man er på sydvestkysten. Her i Gran Canarias Venedig er der en hyggelig og afslappet stemning.

Hulelandsbyen i Guyadeque er et spændende sted at besøge. Her er huler skabt af lava, og nogle få af hulerne er stadig beboede.

Roque Nublo, der betyder stenen i skyen, er med sine 80 meter en af verdens største monolitter. Den er et imponerende syn og Gran Canarias vartegn.

På sydspidsen af øen finder man ørkenen Dunas de Maspalomas med op til 10 meter høje sandbanker. Området er nu naturreservat og fredet.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Michael Nielsen

Oplev efteråret i Norditalien!

Efteråret i Norditalien kan være en ganske interessant oplevelse, ikke mindst på...
Læs mere