Graz – en velholdt by i Østrig

Graz
Udsigt over den gamle bydel i Graz, Østrig. Foto: Monkjerry, Creative Commons.

Graz i Østrig er en godt beskyttet og en velholdt gammel by, som ligge omkranset af smukke bjerge. Planlægger du en rejse til Østrig, kan du her læse mere om hvilke oplevelser Graz byder sine gæster.

Graz – hovedstaden i Steiemark

Graz som var det sydligst regeringssæde for habsburgerne så tidligt som i 1379, kan byde på en af Centraleuropas bedst bevarede Altstädte (gamle bydele).

Når man ser sig om i Graz, møder man snart det allestedsnærværende motto “Østrig styrer hele verden” som stammer fra Frederik 3., tysk-romersk kejser og konge, som havde residens her. Byen kan fremvise kejserrigets (og Europas) største våbenarsenal; over 30.000 museumsstykker af alle tænkelige former for rustninger, våben og udstyr til brug i krige og ridderturnering fylder fire etager i Landezeughausarsenalet fra 1600-tallet.

Byens trækplaster er måske nok dens storslåede arkitektur fra middelalderen og renæssancen, men atmosfæren i Graz af i dag er ungdommelig og med på noderne, takket være tre fremtrædende universiteter (heraf et med det eneste jazz-falkutet i Europa), hvoraf det ældste blev grundlagt i 1500-tallet. Fra forår til efterår liver en række velrenommerede markeder og musikfestivaler op på byens flisebelagte gader og pladser, mens studerende holder gang i de stemningsfulde ølkældre, barer og pub-lignende beisls.

Byen er hovedstad i landbrugsdelstaten Steiemark, og en af de bedste endagsture går ud ad en af de otte slyngede “vinruter” syd for byen.

Du kan nemt flyve til Østrig eller vælge at køre hertil i egen bil. Graz ligger ca.  190 km sydvest for hovedstaden Wien og det er oplagt at kombinere besøg i begge byer på en kulturrejse til denne del af Østrig.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere