Grutas de Mira de Aire – et af Portugals syv naturvidundere

Grutas de Mira de Aire
Grutas de Mira de Aire. Foto-kredit: Edgar Jiménez. Oploadet under licensen CC BY-SA 2.0

Trænger du til lidt afkøling i den portugisiske sommervarme, er det oplagt at udforske de smukke Mira de Aire-grotter – et af Portugals syv naturvidundere.

Slip fantasien løs i Mira de Aire grotterne

Der er tre offentlig tilgængelige grottesystemer i Parque Natural Serras de Aire e Candeeiros, som ligger omkring en halv times kørsel syd for Leiria i Midtportugal. Skal du vælge bare én grotte, bør du besøge den største og flotteste, Grutas de Mira de Aire.

Langt under jordoverfladen venter der dig her – udover friske temperaturer – en fantastisk verden af drypsten og særprægede klippeformationer. Det hele er smukt oplyst og på en guidet rundtur (45 min) besøger du adskillige af grottesystemets kamre. Læg også mærke til “den sorte flod”, som ender i vandfald ned i “den store sø”, hvor rundturen sluttes af med vand- og lysshow.

Grutas de Mira de Aire
Grutas de Mira de Aire. Foto-kredit: Pedro Veloso. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Vel oppe af grotterne igen kan dagen eventuelt sluttes af i det nærliggende vandland, som byder på masser af sjov for børn og barnlige sjæle.

Gå i dinosaurernes fodspor

Dannelsen af Mira de Aire-grotterne går millioner af år tilbage til en tid, hvor dinosaurerne gik omkring på Jorden.

Netop dette område er udover grotter også blevet kendt for dinosaurer. En kort køretur fra grotterne fandt et hold palæontologer i 1994 således det hidtil ældste og længste sæt fodspor efter sauropoder – store, planteædende dinosaurer – i et stenbrud.

I dag kan du derfor selv se disse fascinerende fodspor efter en af de største landdyr, der nogensinde har levet, ved det interessante Monumental Natural das Pegads dos Dinossáurios.

De hundredevis af fodspor i området træder tydeligt frem, og palæontologer vurderer, at de er sat af sauropoder på op til 30 meters længde.

Du kan udforske de 175 millioner år gamle fodspor på egen hånd ad stier, som er udlagt i området. Der er dog også mulighed for at tilmelde sig guidede rundvisninger.

Se alle rejser til Portugal med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Mere fra Lars Henriksen

Hold ferie fra internettet – guide til dit frakoblede ferieparadis

De fleste hoteller rundt om på kloden forsøger at imødekomme vor tids...
Læs mere