Guide til gastronomirejser med nydelse og oplevelser!

Kok
Girona i Catalonien byder på noget af det bedste mad, du kan få i Spanien

Når Michelin drysser stjerner ud over en række danske restauranter i deres nye Nordic Guide 2016, vil det tiltrække nye gæster fra hele verden. Skal din næste rejse også være rig på kulinariske oplevelser? Her får du tips til at finde gode madoplevelser i hele verden.

Værd at rejse efter

I den nye guide får Geranium i København som den første i Danmark tre af de prestigefyldte Michelin-stjerner og bliver dermed en del af en eksklusiv gruppe bestående af blot 116 trestjernede restauranter i verden.

Ifølge Michelin tildeles en restaurant tre stjerner, når den er “værd at rejse efter”. De såkaldte gastroturister eller foodies, som er dedikerede mad-entusiaster, rejser da også gerne langt alene for en kulinarisk oplevelse ud over det sædvanlige. Geranium kan derfor sandsynligvis forvente modtage endnu flere gæster langvejs fra den kommende tid efter den fornemme hæder.

Du kan se listen over alle årets Micheling-restauranter her

Rejser med madoplevelser populære

De færreste vælger ligesom “foodies” udelukkende deres næste destination efter, hvor der venter en ny stor restaurantoplevelse. Men ferier med gode madoplevelse som omdrejningspunkt er dog blevet populære også hos “almindelige” ferierejsende. Kombinationen af natur- eller kulturseværdigheder med spændende, lokale madoplevelser er da også en sikker opskrift på en uforglemmelig ferie.

Adskillige danske rejsebureauer arrangerer guidede rejser med gastronomien i centrum. For eksempel tilbyder flere en kombination af aktiv ferie med udforskning af det lokale køkken. Det kan for eksempel være en ferie, hvor du om dagen tager på vandretur langs den smukke Amalfikyst i Italien eller på de berømte levadaer på Madeira for om aftenen at slappe af og samle ny energi med en lækker middag på en af de lokale restauranter.

En storbyferie i for eksempel Paris, Rom eller London er naturligvis også en oplagt chance for at udnytte en høj koncentration af gode restauranter – heriblandt adskillige med Michelin-stjerner.

Michelin eller gadekøkken?

Mens en omtale i Michelinguiden kan have stor betydning for en restaurants popularitet, har den røde guidebog dog ikke længere eneret på at vise vej til de store madoplevelser rundt om i verden.

Den ikoniske franske guide giver ganske vist sikkerhed for at styre uden om de værste turistfælder. Men det er til gengæld ikke i den, at du finder den mest up-to-date omtale af spændende gadekøkkener, eller tips til, hvor du bedst kan opleve et lands ægte madkultur.

I dag finder madinteresserede oftere inspiration til gastronomirejser på de sociale netværk og på forskellige madblogs, mens salgstallene for Michelinguiden er styrtdykket.

Søger du information om gode madoplevelser? Hvor man før i tiden hurtigt kom til kort ved at spørge rundt i sit eget netværk efter anbefalinger, giver Facebook og andre sociale netværk dig i dag nærmest uanede muligheder for at få anbefalinger for næsten ethvert rejsemål. Ligeledes findes der adskille hjemmesider som for eksempel TripAdvisor, hvor du kan finde bedømmelser af restauranter fra andre besøgende.

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere