Guincho – Lissabonkystens forrygende bystrand

Kun 30 kilometer fra Lissabon ved badebyen Cascais ligger en af verdens bedste bystrande, Praia do Guincho. Stranden er smuk, og den byder på ideelle forhold til windsurfing og kitesurfing og mange andre aktiviteter på vandet.

CNN har netop kåret stranden Praia do Guincho til en af verdens bedste bystrande. Det er velfortjent, og vi vil anbefale en tur til denne facinerende atlanterhavsstrand, hvis du bor på et af vores hideaways i Lissabon eller på Lissabonkysten.

Blandt de bedste strande i Portugal

Praia do Guincho er en af de bedste strande ved fastlandsportugals kyster. Praia do Guincho er også en lidt rå strand, som en strand direkte ud til Atlanterhavet jo må forventes at være.

Landskabet omkring Praia do Guincho er fascinerende. Mod syd kan man se Guinchos fort, der står som en kontrastfyldt kulturbaggrund til den lidt vilde strand. Det imponerende er den måde, Atlanterhavet møder stranden på. Praia do Guincho er fuld af naturkraft.

Stranden har udgjort kulisser i flere film. Mest berømt er en scence fra James Bond-filmen On Her Majesty’s Secret Service, hvor James redder bond-pigen Contessa Teresa di Vicenzo og kæmper mod skurke i brændingen.

Bølger og vind på Praia do Guincho

Allerstørt berømmelse nyder Praia do Guincho i surferkredse over hele kloden. Surfere rejser til fra hele verden, og det gælder både bodyboarding, almindelige surfere og kite- og windsurfere. Praia do Guincho er simpelthen et mekka for surfere.

Stranden ligger sådan, at bølgerne bryder helt perfekt, og der holdes jævnligt forskellige mesterskaber i surfing på Praia do Guincho. Det er fascinerede at følge med i, selv hvis man ikke er surfer.

Der er surfskoler ved stranden, så man kan lære at ride på bølgerne eller forbedre sin teknik. Her er udlejning, så man kan få fat i det nødvendige udstyr. Her på Praia do Guincho kan du give din ferie på Lissabonkysten et helt nyt aspekt.

Læs også: Surfing og vandsport på Gran Canaria

Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Michael Nielsen

Oplev efteråret i Norditalien!

Efteråret i Norditalien kan være en ganske interessant oplevelse, ikke mindst på...
Læs mere