Guldbasaren i Duabi – Arabiens guldmarked

Guldbasaren i Dubai
Det er ikke kun smykker til kvinder, man finder i guldbasaren i Dubai. Foto: Cazz, CC BY 2.0.

Guldbasaren i Dubai, Forenede Arabiske Emirater er et spændende besøg, også selvom du ikke er på “indkøbstur”. Man skal se dette sted for at tro det.

En kulturel oplevelse

Selv indædte anti-shoppere er nødt til at besøge Dubais guldbasar, om ikke for at handle så for at få udvidet deres kulturelle horisont. Dette guldmarked, formentlig det største af sin art i Arabien – og det siger en del i betragtning af den lokale hang til smykkeindkøb – har holdt stand, efter at de fleste andre basarer er blevet afløst af moderne boutique-fyldte indkøbscentre.

Selv garvede basargængere i Mellemøsten er helt uforberedte på dens enorme størrelse og det liv og røre, der udfolder sig her. De største smykker er ikke altid designet med kvinder for øje; nogle af de mest kunstfærdige genstande er ofte beregnet til mænd, børn eller bolig. Man skal derfor forvente at finde smykker i alle mulige design og former, hvor vægten (og prisen) aldrig synes at være noget, folk bekymrer sig om.

Bygget på guld – ikke olie

Af de syv sheikdømmer, der udgør De Forenede Arabiske Emirater, var Dubai det eneste, der blev rigt på grund af sin handel med guld og ikke olien (selv om opdagelsen af olie i 1960’erne fremskyndede moderniseringen af et i forvejen økonomisk velstående samfund). I betragtning af, at handelen oprindelig var baseret på smugling af guld, kan det ikke overraske, at kapitalismen i sin mest uhæmmede form har gode kår her. Og det bedste af det hele er, at priserne faktisk er rimelige.

Er du på rejse til Dubai finder du guldbasaren på adressen Sikkat al-Khail St. i nærheden af Suq Deira.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere