Har du hørt om Silver Coast i Portugal

Nazareen af de kendte kystbyer på Silver Coast i Portuga

Hvis ikke, så er du ikke alene for det er ikke mange der ved at denne fantastiske kyststrækning i Portugal bliver kaldt Silver Coast. Læs her et par rejsetips om hvorfor jeg kun kan anbefale dig at besøge området på din næste rejse til Portugal.

Hvad kan du opleve

Fra strande med det hvideste sand til frodigt landskab, pulserende feriesteder ved kysten til fængslende middelalderbyer kombinerer den betagende Silver Coast en fantastisk strandferie med en fascinerende kulturel oplevelse. Stort set uberørt af turismen får man her en smag på den ægte portugisiske kultur og levemåde, gemt væk i de traditionelle byer og landsbyer. Det smukke landskab overalt i regionen sørger for den perfekte kulisse for en ferie fyldt med muligheder for afslapning og udforskning.

En dag på stranden

De vidtstrakte hvide sandområder mødes med det kølige, safirblå Atlanterhav og danner nogle af de smukkeste strande i Europa. Typiske portugisiske landsbyer ligger på stribe, hvor tiden har stået stille, og større familieorienterede resorts ligger spredt langs den forrevne og smukke kystlinje. Regionen er hjemsted for mange af de verdensberømte surfer-strande, og tiltrækker vandsportsentusiaster fra nær og fjern. Mange af de populæreste strande har beskyttede områder, hvor der er livreddere tilknyttet.

Surf på Guincho stranden på Silver Coast i Portugal

Foto: Guincho stranden på Silver Coast i Portugal er berømt blandt surfere. Kilde: Surf Portugal på Google+

Historiens vingesus

Besøg Silver Coast og opdag et rigt historie- og kulturliv midt i det smukke landskab og langs den storslåede kystlinje. Mange fascinerende klostre og slotte er åbne for besøgende, som de ligger spredt i byerne og landsbyerne. De historiske byer Lissabon, Coimbra og Oporto er et besøg værd og glimrende at gå rundt i, mens man indsnuser deres middelalderlige atmosfære og forundres over den smukke arkitektur. Et udvalg af interessante museer i byerne rummer også mange lokale kunstskatte som porcelæns- og krystalprodukter.

Det lokale køkken

Silver Coast er berømt for sit køkken og et udvalg af lokale vine, som får tænderne til at løbe i vand. Mange af specialiteterne er baseret på lækre produkter fra Det Atlantiske Ocean. Man kan smage en af de mest populære af disse retter, Caldeirada, en gryderet, som kombinerer et udvalg af fisk og skaldyr med kartofler, tomat og løg. Dette område udgør også en del af den største vinavlsregion i det vestlige Portugal, hvor der produceres fremragende rød- og hvidvine. De mousserende Bairrada vine er meget populære, og er en udmærket ledsager til mange af de traditionelle retter i regionen.

Aktiviteter

Hvis man gerne vil udforske det skønne udeliv, så er et ophold i det smukke landskab ved Silver Coast virkelig sagen. Tag på en vandretur langs de stille strande og forrevne klipper – måske er man så heldig at opleve noget af det rige og mangfoldige dyre- og fugleliv. Foretrækker man noget med lidt mere energi, så kan man på glimrende vis udforske kysten og landskabet på en cykel. Golf er meget populært i denne del af Portugal, med adskillige verdensklasse baner at vælge imellem, hvoraf ingen vel er bedre end de skønneste baner ved feriestederne CampoReal Golf Resort & Spa og Praia d’el Rey Golf & Beach Resort.

Praia d’el Rey golfbane på Silver Coast i Portugal

Udvalgte oplevelser

  • Tag på en dagstur til Lissabon, den pulserende portugisiske hovedstad, og mærk den historiske atmosfære og fascinerende kultur.
  • Smag på lækker lokal vin ved Festival do Vinho – den populære vinfestival, der tiltrækker tusindvis af besøgende til byen Bombarral hvert år i juli.
  • Gå et par huller på nogle af de mest imponerende golfbaner i verden, som ligger midt i det smukke landskab.
  • Både voksne og børn vil elske at tilbringe tid på de smukke sandstrande, der strækker sig kilometer efter kilometer langs Silver Coast.
  • Følg i Hertugen af Wellingtons fodspor og udforsk måske på cykel levnene af befæstningerne fra den berømte krig på Den iberiske Halvø rundt omkring i byen Torres Vedras.
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere