Her er verdens mest populære rejsemål ifølge Google

Historiske Dubrovnik i Kroatien
Historiske Dubrovnik i Kroatien

Kroatien er verdens mest populære rejsemål, i hvert fald ifølge Google’s søgestatistik. En undersøgelse viser således, at det er det land, som flest af os søger på i forbindelse med ferier.

Smuk natur og charmerende byer

Kroatien fik ifølge teflSearch, som har analyseret søgestatistik, 2,71 procent af alle søgninger efter rejsemål ved hjælp af Google. Danskerne følger den globale trend og søger ligeledes mest på rejser til Kroatien (11 procent).

Kroatien har da også de senere år oplevet en stigende popularitet blandt danske rejsende, som kommer her for at nyde en badeferie med krystalklart vand, udforske interessante historiske seværdigheder og naturområder. Dertil kommer blandt andet de kulinariske oplevelser, og ikke mindst at Kroatien er et af de billigste europæiske lande at holde ferie i.

Top 10 – Verdens mest søgte rejsemål

Kroatien – 2,71%
Grækenland – 2,54%
Tyrkiet – 2,47%
Thailand – 2,47%
Spanien – 1,99%
Italien – 1,90%
Cuba – 1,85%
Portugal – 1,66%
Malta – 1,65%
USA – 1,65%

Hvor rejser man helst hen, hvis man allerede bor på verdens mest søgte rejsemål? Søgestatistikken viser, at kroaterne tilsyneladende drømmer om idylliske tropestrande, da de mest søger efter rejser til Maldiverne og Thailand.

Forkærlighed for egen region og sprog

Kigger man lidt nærmere på søgestatistik fra verdens forskellige regioner, er der ikke overraskende flere eksempler på, at vi ofte søger mest på rejsemål i samme region. Det kan både skyldes praktiske præferencer såsom kortere rejsetid (og ofte billigere flybilletter), men også at man har større kendskab til gode rejsemål i ens egen verdensdel.

Google’s søgestatistik viser for eksempel, at Fiji er det suverænt mest søgte rejsemål i både Australien og New Zealand, mens den lille stillehavsnation slet ikke figurere på den globale liste.

Mange af os foretrækker desuden at holde ferie et sted, hvor vi kan kommunikere med de lokale. Ser man på de mest søgte rejsemål for Sydamerika samlet set, er 9 ud af 10 ifølge teflSearch lande, hvor der tales enten spansk eller portugisisk.

Tags fra artiklen
Mere fra Lars Henriksen

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere