Escapeaway official logo
Her finder du den bedste baguette i Paris

Her finder du den bedste baguette i Paris

Skrevet af Louise

2023-06-02

Her finder du den bedste baguette i Paris

Fransk gastronomi er kendt i hele verden for et højt ambitionsniveau og komplekse smagskombinationer, der kan tilfredsstille selv de mest erfarne gourmeter. Men udover denne kulinariske verden af forfinede retter og subtile smagsnuancer, vil du på en rejse til Paris bemærke, hvor meget vægt franskmændene også lægger på de helt simple ting, som for eksempel en baguette.

Dette karakteristiske lange og sprøde brød er en essentiel del af den franske hverdag. Det kan du især opleve i Paris. Baguetten repræsenterer en historisk arv, sociale ritualer og en livsstil.

Grand Prix de la Baguette

I Paris har man siden 1994 årligt kåret byens bedste baguette. Det sker i konkurrencen Grand prix de la baguette de la tradition française de la ville de Paris. Her bedømmer en ekspertjury af 18 personer baguetter indsendt fra bagere i hele hovedstaden. Ekspertpanelet bedømmer ved blindsmagning hver baguettes aspect (udseende), cuisson (tilberedning), mie-alveolage (tekstur), odeur (duft) og gout (smag).

Hver af de parisiske bagere afleverer på dagen to baguetter til bedømmelse. Disse skal være på mellem 55 og 70 centimeter, veje 250 til 300 gram og indeholde 18 gram salt pr. kilo mel.

Vinderen får 4.000 euro og en årelang kontrakt om at levere baguetter til Élyséepalæet, den franske præsidents officielle bolig. I den seneste, 30. udgave af konkurrencen var det bageriet Au Levain des Pyrénées, der vandt den ærefulde titel. Bageren Tharshan Selvarajah som har srilankanske rødder, har før været med i opløbet med en tredjeplads i 2018.

Image

Baguetten kan serveres til morgenmad, frokost eller aftensmad, enten alene eller delt på langs og lavet til en sandwich.

PJez Timms - Unsplash

Boulangerie på hvert et gadehjørne

Vil du smage den bedste baguette i Paris, finder du årets vinderbageri i det 20. arrondissement i hovedstadens østlige udkant. Det er ganske vist nok ikke den del af den franske hovedstad, som flest turister opsøger i ferien. Men næsten uanset hvor dit hotel i Paris ligger, kan du på din rejse altid finde et lokalt bageri, boulangerie, med friske baguetter i nærheden.

Ligesom herhjemme presses de traditionelle bagerforretninger i Frankrig også af konkurrencen fra supermarkedernes billige brød. Men særligt i Paris holder man dog stadig baguette-fanen højt.

De fleste traditionelle boulangerier bager mange små baguetter-portioner i løbet af dagen. Det gælder også i bageriet bag årets bedste baguette, hvor man ifølge Tharshan Selvarajah har et frisk parti klar hvert 20. minut. På disse steder sælges baguetter under betegnelsen baguette de tradition. Det er et kvalitetstegn, som betyder, at de kun består af mel, vand, salt og gær - ingen tilsætningsstoffer. Det er et krav, som er lagt ned ved lov.

Vil du smage byens bedste baguetter? Her er adresserne på Top 10-bagerierne i årets Grand Prix de la Baguette:

  1. Au Levain des Pyrénées, 44 rue des Pyrénées, 75020
  2. Boulangerie Guyot, 28 rue Monge, 75005
  3. Maison Lohezic, 143 rue de Courcelles, 75017
  4. Tout Autour du Pain, 134 rue de Turenne, 75003
  5. Aux Délices de Vaugirard, 48 rue Madame, 75006
  6. Le Grenier de Félix, 64 avenue Félix Faure, 75015
  7. Boulangerie Kilani, 191 rue du faubourg Saint-Antoine, 75011
  8. Les Saveurs de Lévis, 41 rue de Lévis, 75017
  9. Le Temps d'une Gourmandise, 94 boulevard de Port-Royal, 75005
  10. Le Délice de Bagnolet, 42 boulevard Mortier, 75020
Image

Der er masser af skønne grønne områder i Paris, der indbyder til en picnic. Her i Jardin du Luxembourg. Foto: <a href=