Her finder du den bedste baguette i Paris

baguette
Du kan ikke rejse til Paris uden at smage en af de lokale baguettes. Foto: Wolfgang Hasselmann - Unsplash

Fransk gastronomi er kendt i hele verden for et højt ambitionsniveau og komplekse smagskombinationer, der kan tilfredsstille selv de mest erfarne gourmeter. Men udover denne kulinariske verden af forfinede retter og subtile smagsnuancer, vil du på en rejse til Paris bemærke, hvor meget vægt franskmændene også lægger på de helt simple ting, som for eksempel en baguette.

Dette karakteristiske lange og sprøde brød er en essentiel del af den franske hverdag. Det kan du især opleve i Paris. Baguetten repræsenterer en historisk arv, sociale ritualer og en livsstil.

Grand Prix de la Baguette

I Paris har man siden 1994 årligt kåret byens bedste baguette. Det sker i konkurrencen Grand prix de la baguette de la tradition française de la ville de Paris. Her bedømmer en ekspertjury af 18 personer baguetter indsendt fra bagere i hele hovedstaden. Ekspertpanelet bedømmer ved blindsmagning hver baguettes aspect (udseende), cuisson (tilberedning), mie-alveolage (tekstur), odeur (duft) og gout (smag).

Hver af de parisiske bagere afleverer på dagen to baguetter til bedømmelse. Disse skal være på mellem 55 og 70 centimeter, veje 250 til 300 gram og indeholde 18 gram salt pr. kilo mel.

Vinderen får 4.000 euro og en årelang kontrakt om at levere baguetter til Élyséepalæet, den franske præsidents officielle bolig. I den seneste, 30. udgave af konkurrencen var det bageriet Au Levain des Pyrénées, der vandt den ærefulde titel. Bageren Tharshan Selvarajah som har srilankanske rødder, har før været med i opløbet med en tredjeplads i 2018.

Baguetten kan serveres til morgenmad, frokost eller aftensmad, enten alene eller delt på langs og lavet til en sandwich. Foto: PJez TimmsUnsplash

Boulangerie på hvert et gadehjørne

Vil du smage den bedste baguette i Paris, finder du årets vinderbageri i det 20. arrondissement i hovedstadens østlige udkant. Det er ganske vist nok ikke den del af den franske hovedstad, som flest turister opsøger i ferien. Men næsten uanset hvor dit hotel i Paris ligger, kan du på din rejse altid finde et lokalt bageri, boulangerie, med friske baguetter i nærheden.

Ligesom herhjemme presses de traditionelle bagerforretninger i Frankrig også af konkurrencen fra supermarkedernes billige brød. Men særligt i Paris holder man dog stadig baguette-fanen højt.

De fleste traditionelle boulangerier bager mange små baguetter-portioner i løbet af dagen. Det gælder også i bageriet bag årets bedste baguette, hvor man ifølge Tharshan Selvarajah har et frisk parti klar hvert 20. minut. På disse steder sælges baguetter under betegnelsen baguette de tradition. Det er et kvalitetstegn, som betyder, at de kun består af mel, vand, salt og gær – ingen tilsætningsstoffer. Det er et krav, som er lagt ned ved lov.

Vil du smage byens bedste baguetter? Her er adresserne på Top 10-bagerierne i årets Grand Prix de la Baguette:

  1. Au Levain des Pyrénées, 44 rue des Pyrénées, 75020
  2. Boulangerie Guyot, 28 rue Monge, 75005
  3. Maison Lohezic, 143 rue de Courcelles, 75017
  4. Tout Autour du Pain, 134 rue de Turenne, 75003
  5. Aux Délices de Vaugirard, 48 rue Madame, 75006
  6. Le Grenier de Félix, 64 avenue Félix Faure, 75015
  7. Boulangerie Kilani, 191 rue du faubourg Saint-Antoine, 75011
  8. Les Saveurs de Lévis, 41 rue de Lévis, 75017
  9. Le Temps d’une Gourmandise, 94 boulevard de Port-Royal, 75005
  10. Le Délice de Bagnolet, 42 boulevard Mortier, 75020
Der er masser af skønne grønne områder i Paris, der indbyder til en picnic. Her i Jardin du Luxembourg. Foto: Mustang Joe, Public domain.

Mere end brød

Uanset om du nyder din friske baguette på en bænk i en park, på en fortovscafé eller som en del af en spontan picnic, bliver du en del af den franske baguettetradition.

I Paris er baguetten nemlig mere end bare et stykke brød; den er en del af en social ritual, der bringer folk sammen. Parisere kan ofte ses med en friskbagt baguette under armen, mens de mødes med venner eller familie til picnic i en park eller til en improviseret frokost ved Seinen. Baguetten er derfor en øjeblikkelig forbindelse til fællesskabet og en chance for at nyde enkle fornøjelser i godt selskab.

Byen grønne åndehuller er også attraktive, hvis du er på ferie i Paris med børn.

Book din rejse til Paris online i dag

Uanset om du vil opleve Byernes by på en weekendrejse eller vil have bedre tid til at fordybe dig i alt, den franske hovedstad byder på, kan du nemt booke din rejse til Paris hos Escapeaway. Vi har omhyggeligt håndplukket hoteller, som får gode bedømmelser af vores og andres gæster. Samtidig kan du i søgemaskinen hurtigt finde de bedste priser på flybilletter til Paris med rutefly.

Bestiller du en samlet pakkerejse til Paris med både hotel og fly, er den naturligvis dækket af Rejsegaranti.

>> Find en rejse til Paris med Escapeaway

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere