Her finder du Lissabons bedste udsigtspunkter

Lissabon
I 1755 blev Lissabon rystet af et voldsomt jordskælv, som ødelagde store dele af byen....

Alle som har været på storbyferie i Lissabon har deres eget favorit-udsigtspunkt, men her får du vores bud på de bedste.

Miradouro das Portas do Sol

Fra denne store terrasse har du en flot udsigt over Lissabons gamle kvarter, Alfama, mod Mosteiro de São Vicente de Fora. Er du morgenfrisk, er Miradouro das Portas do Sol et af de bedste steder i byen at nyde solopgangen og et godt udgangspunkt for en gåtur i Alfamas smalle gader før byen rigtig vågner. Det er dog især omkring solnedgang, når det gyldne lys fra vest langsomt spreder sig hen over bygningerne, at folk stimler sammen her. Lissabons berømte sporvogn 28 kører tæt forbi.

Miradouro de Santa Luzia

Dette udsigtspunkt ligger få meter fra Miradouro das Portas do Sol, og udsigten over Alfama mod floden er derfor lidt den samme. Men selve terrassen er mere charmerende med en romantisk pergola. Et fint sted at tage et hvil på gåturen op mod borgen.

Udsigten fra Miradouro de Santa Luzia
Udsigten fra Miradouro de Santa Luzia. Foto-kreditering: Rocío Garro (for at se billedets originalstørrelse, tryk på link). Oploadet under licensen CC BY-ND 2.0

Miradouro do Castelo (de São Jorge)

Den lidt krævende tur op til Castelo de São Jorge på den største af Lissabons syv høje er alle anstrengelserne værd! Det er ikke sjældent, at man ender med at bruge ligeså meget tid på at nyde udsigten som  på at udforske den imponerende borg. Udover den store plads lige ved indgangen kan man naturligvis også finde mange fine udsigtspunkter på gåturen rundt på borgmuren.

Miradouro da Graça

Sæt dig i fyrretræernes skygge og nyd den betagende udsigt over byen ud mod 25. april-broen – Golden Gate’s tvilling. Kommer du her om aftenen, er der ofte masser af liv takket være den lille café, ligesom der tit er livemusik. Udsigtpunktets officielle navn er Miradouro Sophia de Mello Breyner Andresen efter en lokal poet, som tilbragte meget tid her.

Miradouro da Graça
Miradouro da Graça. Foto-kreditering: Canção de Lisboa. Oploadet under licensen CC BY-SA 2.0

Miradouro São Pedro de Alcântara

Med udsigt til borgen på modsatte bakketop er dette måske byens mest romantiske have på kanten af Bairro Alto distriktet. Har du trætte ben, kan du tage Ascensor da Glória herop nede fra Lissabons fornemme boulevard, Avenida da Liberdade. Et populært samlingspunkt om aftenen og især smukt, når belysningen på Castelo de São Jorge tændes. Her er god plads med mange bænke ligesom der ofte er mulighed for at købe sandwiches og andre lette retter fra madboder. Her er også en lille bar.

Lissabon - sporvogn
Lissabon byder ikke bare på de berømte sporvogne, men også på fantastiske udsigtspunkter

Elevador de Santa Justa

Det er ikke kun Lissabons syv høje, som byder på formidable udsigter. Der er således talrige monumenter og bygninger, som alene i kraft af deres udsigter er besøg værd. Tager du for eksempel en tur op med den smukt udsmykket Elevador de Santa Justa fra Baxia til Largo do Carmo, må du ikke snyde dig selv for udsigtplatformens 360 graders udsigt over det centrale Lissabon.

Er du på udkig efter en rejse til Lissabon? Så se udvalgte hoteller og ferieboliger i Lissabon her.

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere