Historisk og sanselig hiking-oplevelse langs den portugisiske kyst

Rota Vicentina
Rota Vicentina. Foto-kredit: Dogymho. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Langs den portugisiske vestkyst ligger Rota Vicentina – et netværk af mere end 400 kilometer vandreruter, som kun venter på at blive udforsket. Stedet er ideelt til aktive turister, der drømmer om en oplevelsesrig vandretur mellem forunderlige klippeformationer, vilde blomster og et mangfoldigt sommerfugleliv i alle regnbuens farver.

Den længste rute i terrænet, ”Historical Way”, er 230 kilometer lang og ligger mellem byen Santiago do Cacém og den yderste spids af klippen Kap Sankt Vincent. Ruten, der går gennem landlige omgivelser, består af 12 etaper, som snor sig gennem skovområder, byer og landsbyer, der bærer på århundreders historie. Ruten er også populær blandt cyklister.

Fishermans trail
Fishermans trail. Foto-kredit: Michael. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Fisherman´s Trail

Den 111 kilometer lange ”Fisherman’s Trail” går langs kysten mellem Porto Covo og Odeceixe, og fører vandrere hen til både fiskerområder og solbeskinnede strande. Undervejs kan man besøge forskellige monumenter eller forkæle smagsløgene med delikate lokale retter, frisk fisk og skaldyr. Ruten er en af de mest fysisk krævende ruter i området. Hver af de fire etaper er cirka 25 kilometer, og man skal derfor forvente en daglang vandretur. Det er dog muligt at tilpasse ruten til individuelle ønsker.

Se alle rejser til Portugal med Escapeaway her.

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller. 

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Portugal

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere