Hitliste over Frankrigs bedste destinationer

Frankrig
Se hitliste over nogle af Frankrigs bedste destinationer her

Det er næsten umuligt at gøre op, hvor i Frankrig, det er bedst at tage hen. Landet har det hele, og næsten hver afkrog har sin charme. Desuden er turisters smag og behag selvfølgelig helt forskellig. Her følger dog en liste over steder, ingen Frankrigs-elsker bør snyde sig selv for at besøge på et tidspunkt:

De franske alper

En velkendt og populær skidestination, som egner sig perfekt til en vinterferie. De franske alper er mageløst smukke, og perfekte til skisport af enhver slags og på ethvert niveau. Der er selvfølgelig også rig mulighed for afslapning ved kaminen, socialt samvær og shopping på de mange hyggelige skiresorter, der ligger her.

Mont Blanc er med sine 4808 meter det højeste bjerg i Vesteuropa, og hele landskabet i denne del af Frankrig er simpelthen fantastisk med dets smukke dale overstrøet med træer og søer.

La Mer de Glace

En af de franske alpers mest bemærkelsesværdige turistattraktioner er den unikke gletscher La Mer de Glace (“ishavet”). Gletscheren bevæger sig med en usædvanlig hast, der dog ikke uden videre kan ses med det menneskelige øje: En centimer i timen.

Den ligger i Chamonix-dalen ved Mont Blanc-massivets nordlige fod, og er uden tvivl den længste gletscher i Frankrig: 200 meter i dybden og 7 km. i længden. Glem ikke at kigge efter isskulpturerne under gletscheren!

Riquewihr Commune

Denne smukke by, som ligger i den nordøstlige del af Frankrig, er en elsket turistdestination på grund af dens spændende vinproduktion, museum, gamle, velbevarede bykerne og et kendt, drabeligt torturkammer fra de onde, gamle dage.

Tidens tand og historiens krige har ikke tæret så hårdt på Riquewihr Commune som på så mange andre byer i Frankrig, og derfor står mange af dens gamle bygninger fra især 1600-tallet stadig intakt. Det giver turisten en mulighed for næsten at rejse tilbage i tiden, og gå på opdagelse i fortidens arkitektur.

Byen er en del af “Les Plus Beaux Villages de France”; 156 små byer i Frankrig, der gør en særlig indsats for at bevare deres særpræg og skønhed, og for at dele den med resten af verden.

Katedralen i Reims

Notre-Dame de Reims er stedet, hvor de franske konger blev kronet inden den franske revolution i 1789. Katedralen er erklæret som et UNESCO World Heritage Site, og den er en meget vigtig turistdestination i Frankrig, med over en halv million tilrejsende om året.

Den katedral, man kan se i dag, er bygget ovenpå en tidligere katedral, der bukkede under for en voldsom ildebrand. Den var besat af englænderne under 100-årskrigen, og rummer ud over sin interessante historie en imponerende samling af statuer og et udsøgt orgel.

La Rochelle

Byen La Rochelle var den første by i verden, der stillede gratis bycykler til rådighed. Det gjorde bystyret helt tilbage i 1970’erne. Især om sommeren er de en ideel transportform for turister, der godt kan lide at udforske tingene på egen hånd. La Rochelle, som ligger ved Atlanterhavet, har også smukke strande, hvor du kan nyde omgivelserne og slappe af.

Byen er især kendt for sine storslåede og velbevarede tårne fra Middelalderen, hvoraf nogle er: La Tour de la Lanterne, Tour Saint-Nicolas og La Tour de la Chaine. Tempelridderne havde i Middelalderen en stærk tilstedeværelse i La Rochelle, som var deres største base ved Atlanterhavet.

Monaco

Den verdenskendte hjemstavn for de unge, rige og smukke har mange turistattraktioner. Priserne er dog ikke en af dem. Dette smukke fyrstedømme ved Middelhavet har status af selvstændig bystat, men ligger omgivet af Frankrig og ikke langt fra Italien. Det er verdens næstmindste land (det mindste er Vatikanstaten i Rom), og samtidig landet med verdens højeste befolkningstæthed.

Le Jardin Exotique er en af Monacos mange attraktioner, sammen med katedralen, Oceanografi-museet, voksmuseet, havnebyen Fontvieille og mange andre spændende steder.

Det skal selvfølgelig ikke glemmes, at Monaco især er berømt for racerløbet Formel 1, som hvert år afholdes i Monacos gader. Det er muligvis det mest krævende og prestigefyldte racerløb i verden.

Mont-Saint Michel

En helt speciel tidevandsø og lille kommune, hvor store arkitektoniske og historiske oplevelser venter. Den ligger cirka en km. ud for Normandiets kyst, og indbyggertallet er færre end 100.

Mont-Saint Michels historie går tilbage til det 6. århundrede, og dens velbevarede middelalder-arkitektur og isolering fra fastlandet gør den til et usædvanligt smukt og lidt mystisk syn udefra.

En af de vigtigste seværdigheder på øen er Mont Saint Michel-klostret, som fungerede som fængsel under den franske revolution. Der bor ikke munke i klostret længere, men der er interessante historiske genstande at udforske. En anden stor oplevelse, når man besøger øen, er Notre-Dame Sous Terre-kapellet; en kæmpemæssig underjordisk kirke bygget i 966.

Chateau de Chambord i Loire-dalen

Chateau de Chambord er et af verdens lettest genkendelige slott, på grund af den meget tydelige franske renæssancearkitektur, som blander traditionelle, franske Middelalder-former med klassiske franske og italienske renæssance-strukturer.

Slottet blev i sin tid bygget som jagtresidens til Francois d. 1., på grund af den geografiske nærhed til hans gifte elskerinde, komtessen af Thourys bolig. Det er uvist hvem, der har skabt det originale design, men der er mange spekulationer om, at arkitekten kan have været Leonardo da Vinci.

Selv om slottet aldrig blev bygget færdig, er det en drøm af en oplevelse – fyldt med ekstravagance og skønhed.

Og så er der selvfølgelig Paris; men byernes by er en hel historie for sig.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Frankrig

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere