En hjemmevant gæst i Andalusien gør nye (spiselige) opdagelser

Restauran i Andalusien
Forskellige lækre andalusiske specialiteter fra restaurant i Andalusien

Jeg vil gerne dele en ’true story’ med dig. Det handler om en genganger hos Hideaways. Altså en gæst, der har sat sin tillid til at bestille adskillige ferier hos os – han har oplevet alt fra landlig idyl i Toscana til ’den evige stad’ Rom med alle dens herligheder.

Denne gang er ferien gået til Andalusien. Nærmere bestemt ved Torrox (hvis gamle bydel han i øvrigt roser for sin hygge og atmosfære) ikke langt fra kystkyen Nerja. Navnet er Martin, og han er kommet flere gange på den sydspanske kyst, hvorfor han allerede kender de største seværdigheder i byer som Alhambra, Malaga m.fl.

Sommerferien anno 2017 skal stå på afslapning, mere afslapning, solbadning og dagsture i lejebilen. Inden at han rejser afsted, så aftaler vi hjemmefra, at en ’hjemmevant’ som ham må kunne finde nogle små, listige restauranter, som vi efterfølgende anbefale vores gæster i denne del af regionen. For gode madoplevelser kan ofte være prikken over I’et, når man som gæst efter hjemkomsten skal vurdere alle indtryk fra ferien.

Som sagt, så gjort. Selvom Martin ikke er typen, der tager portrætter af de lokale anretninger, så har han gjort det til dels i dette tilfælde, fordi han ved, at vi på kontoret vil sætte pris på at få noget feedback på det andalusiske køkken.

Hans mål inden afrejsen er at få serveret et solidt måltid af retten paella, og jeg kan glæde dig med, at han har fundet frem til en restaurant, hvor denne ærketypiske, spanske ret er værd at bestille på menukortet.

Derfor vil jeg gerne have lov til at dele et par af de restaurant-forslag, som Martin efter sin hjemkomst har anbefalet, hvis du søger et simpelt, men godt måltid til prisen.

Sal Y Pimienta

Adresse: Plaza Tres Cultures, Frigiliana – Information på Tripadvisor finder du her

Pasta del Mar på Sal Y Pimienta, hvor chilien som krydderi er med stærkhedsgrad efter eget ønske
Pasta del Mar på Sal Y Pimienta, hvor chilien som krydderi er med stærkhedsgrad efter eget ønske

Restaurante Los Marinos Paco

Adresse: Paseo Marítimo Rey de España, 158 – Fuengirola – Du finder restaurantens hjemmeside her

La Plaza Restaurante

Adresse: Plaza Constitucion, 19 – Torrox – læs mere om La Plaza Resturante her

Typisk paella-ret på Restaurante La Plaza
Typisk paella-ret på Restaurante La Plaza

Tak til Martin for dine anbefalinger.

Velbekomme og god ferie til Andalusien!

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie

Palma de Mallorcas slotte og paladser

Hovedstaden på Mallorca, Palma de Mallorca, er en smuk by med mange...
Læs mere