Hoteller med gode restauranter i Italien

Du får serveret toscansk mad i varme, romantiske omgivelser på Hotel Albergo Quattro Gigli
Du får serveret toscansk mad i varme, romantiske omgivelser på Hotel Albergo Quattro Gigli

Under mine rejser i Italien støder jeg tit på hoteller med gode restauranter. At spise på hotellets restaurant har ofte for os skandinavere været synonym med turistfælder. I Italien vover jeg påstanden, at dette fænomen er ved at være på udmarch. Lad mig her præsentere nogle perler og personlige favoritter.

Hotelrestauranter i Italien kan ofte være en overraskende positiv oplevelse. Det at vælge et hotel, hvor restauranten skal være en stor del af oplevelsen, bliver stadig mere attraktivt. En hotelrestaurant betyder ofte mere liv på stedet og giver en dejlig stemning om aftenen. Derudover er man ikke så bundet af det at vælge et hotel med en central placering, når hotellet har egen restaurant. Og du kan nyde et godt glas vin (eller to) til maden uden at skulle bekymre dig om, hvem der skal køre hjem.

En hotelrestaurant betyder ofte mere liv på stedet og giver en dejlig stemning om aftenen.
En hotelrestaurant betyder ofte mere liv på stedet og giver en dejlig stemning om aftenen.

Men hvordan finder du frem til et hotel med en god og hyggelig restaurant. Hvor maden er besøget værd, hjemmelavet efter egnstraditioner og med friske råvarer? Jeg vil i det efterfølgende komme med mine egne råd og erfaringer til hotelrestauranter, jeg har besøgt og spist på – og som jeg varmt kan anbefale.

Værd at vide om restauranter i Italien

Tænk på, at man i Italien spiser senere, end vi er vant til. At restauranter først åbner kl. 20:00 er normalt og mere eller mindre normen i Syditalien.

Mange restauranter har en fast ugentlig lukkedag. Ofte på mandage.

Hvorfor ikke kombinere den lækre italienske gastronomi med et hotel?
Hvorfor ikke kombinere den lækre italienske gastronomi med et hotel?
Hotelrestauranter i Italien kan ofte være en overraskende positiv oplevelse
Hotelrestauranter i Italien kan ofte være en overraskende positiv oplevelse

Man lægger sjældent drikkepenge på restauranter i Italien. Derimod vil man på regningen ofte se “coperto” skrevet. Det er enkelt forklaret en servicebetaling, som kan variere mellem 2 og 5 euro. Er du godt tilfreds med middagen og servicen, er det at lægge drikkepenge dog immervæk et godt træk.

Gardasøen

Hotel Panorama, Torri del Benaco, Gardasøen

“Gardasøens terrasse” kunne man med rette kalde dette hotel, ikke mindst restauranten. Fra restaurantens terrasse har du udsyn til hele Gardasøen i klart vejr, og dette øger naturligvis fornøjelsen ved besøget. Indretningen er enkel og indbydende og menuen er præget af middelhavskøkkenet med lokale indslag som frisk fisk fra Gardasøen.

Hotel Panorama med udsigt til Gardasøen
Hotel Panorama med udsigt til Gardasøen

Også vinkortet er god læsning for en, som sætter pris på gode dråber. Du finder både den lidt lette rødvin fra nærliggende Bardolino, samt Amarone – “kongen””af Valpolicella. Et godt råd er at prøve majsretten “polenta” – en norditaliensk specialitet.

Læs mere om Hotel Panorama her.

Toscana

Albergo Quattro Gigli, Montopoli Valdarno, Toscana

Mit mundvand reagerer bare ved tanken om dette hotel… Vi taler her helt enkelt om et lille unikt paradis på vejen mellem Pisa og Firenze. Det er parret Luigi og Fulvia, som står for den daglige drift, og Fulvia står selv for en stor del af madlavningen.

Værtsparret Luigi og Fulvia står selv for madlavningen og serveringen på hotel Albergo Quattro Gigli
Værtsparret Luigi og Fulvia står selv for madlavningen og serveringen på hotel Albergo Quattro Gigli

Hotellets restaurant er hjertet i denne virksomhed og præges af skønne retter med fokus på det toscanske køkken. Vil du stikke hovedet ind og se køkkenet, er det som regel muligt efter venlig forespørgsel. Udvalget af vine er stort og koncentrerer sig om lokale vine og producenter.

Læs mere om Albergo Quattro Gigli her.

Apulien

Hotel Covo dei Saraceni, Polignano a Mare, Apulien

Syditaliensk livsglæde præger byen Polignano a Mare. Dertil kan du lægge et hotel af høj standard placeret på et klippefremspring med udsigt over byens historiske del og havet. I virkeligheden skulle yderligere beskrivelse være overflødig…

Der er en strålende udsigt fra restauranten på hotel Covo dei Saraceni
Der er en strålende udsigt fra restauranten på hotel Covo dei Saraceni

Atmosfæren i restauranten “Il Bastione” vidner om svundne tider, som kombineres med lokale og stolte madtraditioner. Prøv for eksempel den lokale pastaret orecchiette eller alt godt fra havet. Blandt vinene udmærker de lokale druer Primitivo og Aglianico sig.

Læs mere om Hotel Covo dei Saraceni her.

Sicilien

Etna Hotel, Giarre, Sicilien

For nogle måneder siden havde jeg fornøjelsen af i privat regi at bo på dette atmosfærefyldte hotel. Med den mægtige allestedsnærværende Etna vulkan bliver oplevelsen næsten eksotisk. Hotellets restaurant “Borgo del Etna” drives separat fra hotellet og udstråler stemning og siciliansk atmosfære. Menuen er baseret på veltilberedte lokale retter og blandt hovedretterne finder du både friskfanget fisk og gode kødretter.

Den stemningsfyldte restaurant på hotel Etna
Den stemningsfyldte restaurant på hotel Etna

Pastaretterne var en fryd for en sand pastaelsker som mig. Vinkortet satte jeg også pris på. Her fokuserer man på lokale sicilianske vine – fortrinsvis fra området omkring Etna. Jeg fandt her en ny personlig favorit i Cavanera, som smagte fortrinligt til det grillede kød, vi spiste den sidste aften.

Læs mere om Etna Hotel her.

Find din egen helt specielle hyggekrog i Italien

Alle nævnte forslag er nogle af mine personlige favoritter, som jer er stødt på under mine rejser rundt i Italien. I Escapeaway tilbyder vi et stort (og rigtig fint) udvalg af hyggelige hoteller med gode restauranter.

På en agriturismo får du ofte hjemmelavet mad tilberedt af lokale råvarer - her hjemmelavet pasta på agriturismo Al Tufo i Toscana
På en agriturismo får du ofte hjemmelavet mad tilberedt af lokale råvarer – her hjemmelavet pasta på agriturismo Poggio Al Tufo i Toscana
Hjemmelavet dessert på agriturismo Al Tufo i Toscana
Hjemmelavet dessert på agriturismo Poggio Al Tufo i Toscana

Derudover findes der adskillige landsteder, kaldet agriturismo, som ofte har egen restaurant med hjemmelavede retter. Du kan læse mere om agriturismo i denne spændende blogartikel og se alle vores agriturismo-hoteller her.

I landsbyerne er priserne som oftest fordelagtige, ikke mindst hvis du vælger ophold med halvpension inkluderet. Desuden tilbyder vi også en lang række hyggelige hoteller og ferielejligheder uden egen restaurant, men hvorfra du i gåafstand kan finde et eller flere gode madsteder. Kontakt os gerne, når du skal til at organisere ferieplanerne. Du kan ringe på 33151313 eller skrive til os her.

Tags fra artiklen
, , ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere