Hvor skal man bo i Pisa?

Hvor skal man bo i Pisa?

Pisa er en by fuld af historiske bygninger og samtidig fuld af liv med et af verdens ældste universiteter, med caféer og med modebutikker. Rejs med Escapeaway til Pisa i Toscana og bo på hoteller med top-anmeldelser.

Pisas centrum dækker mere end en kvadratkilometer fra stationen i syd til Det Skæve Tårn i nord. Bymidten gennemskæres af floden Arno, som stille løber forbi paladserne langs floden. Her som andre steder i centrum mærker man historien tilbage til dengang Pisa var en bystat og havneby. I de mellemliggende århundreder har floden ført så meget af baglandet med sig, at der i dag er mere end 10 km til havet, og nu har Livorno overtaget rollen som Toscanas store havneby.

Bymidten i Pisa gennemskæres af floden Arno.

Blandt de historiske bygninger og de mange, smukke pladser finder man restauranter med toscanske og internationale køkkener, traditionelle og nyere barer, musiksteder og (mest uden for centrum) diskoteker. Pisa er ikke en millionby, men man mærker at her er mange studerende og meget socialt liv.

Hvor ligger Pisa?

Pisa ligger i den berømte region, Toscana, midt i Italien. Floden Arno løber igennem byen, som ligger ud til det Liguriske Hav. Pisa har dybe rødder i historien er meget interessant for besøgende, som bør se seværdigheder som Piazza dei Cavalieri, Duomo di Pisa og Piazza dei Miracoli, som uden tvivl er en af Europas mest indbydende offentlige pladser.

Det Skæve Tårn i Pisa

Men som bekendt er Pisa mest berømt for domkirkens klokketårn, Det Skæve Tårn. Det ældgamle tårn, påbegyndt i 1173 og færdigbygget omkring 1350, er absolut en rejse værd, hvis man er på ferie i Toscana. Her i udkanten af Pisas bymidte ligger det smukkeste, romanske bygningskompleks med tårnet på 56 som den højeste bygning og med domkirken, dåbskapellet og Campo Santo, kirkegården, som seværdigheder i sig selv. Efter et stort ingeniørarbejde er tårnet stabiliseret, så det nu menes at kunne stå i hvert fald de næste 300 år. Tårnet er åbent for publikum.

Det Skæve Tårn er faktisk den tilstødende katedrals fritstående klokketårn

Det Skæve Tårn er faktisk den tilstødende katedrals fritstående klokketårn. Det nærliggende runde Battistero (dåbskapel) er ligeledes imponerende og et besøg værd.

Pisa lufthavn

Pisa Lufthavn er en af de vigtigste i Italiens berømte region, Toscana. Pisa Galileo Galilei Lufthavn ligger direkte øst for den historiske landsby Marine di Pisa. Lufthavnen ligger også tæt på Litorale Pisanoskoven og landsbyen Tirrenia, som mange turister besøger gennem sommermånederne for at nyde strand, hav og natteliv.

Galileo Galilei Lufthavn ligger ca. to km syd for Pisa centrum og ligger inden for San Giustodistriktet. På nuværende tidspunkt servicerer ca. 30 luftselskaber lufthavnen, hvoraf de vigtigste er lavprisflyselskaberne Norwegian, Ryanair, easyJet og Wizzair. Der er forskellige transportmuligheder fra Galileo Galilei Lufthavn til det centrale Pisa og de historiske seværdigheder, der ligger på Piazza dei Miracoli, Miraklernes Torv. Man kan tage toget fra den tilhørende togstation og en direkte linje forbinder lufthavnen med banegården Santa Maria Novella i den nærliggende Firenze.

De fleste mennesker lander i Galileo Galilei Lufthavn for at se én ting – nemlig det verdensberømte skæve tårn

Faciliteterne i Galileo Galilei Lufthavn er gode og giver passagerne turistinformation, sikker bagageopbevaring og yder bankservice fra Cassa di Risparmio di Pisa. Størstedelen af butikkerne findes i shoppingcentret ’La Corte’, der huser omkring 15 forskellige udsalgssteder. Selvbetjeningsrestauranten Puccini giver dig mulighed for at nyde et måltid samtidig med du kan se flyene lette. Forretninger kan klares i VIP-loungen, Mascagni Restaurant og businesscenteret.

De fleste mennesker lander i Galileo Galilei Lufthavn for at se én ting – nemlig det verdensberømte skæve tårn. Galileo Galilei Lufthavn ligger godt placeret i forhold til at udforske denne del af Italien og mange andre toscanske steder, som Calci, Lucca og selv Firenze.

Bestil din pakkerejse til Pisa i Toscana billigt online

Det er nemt og billigt at bokke en billig rejse som samlet pakke hos Escapeaway og når du bestiller en pakkerejse er du automatisk dækket af rejsegarantifonden og loven om pakkerejser.

>> Bestil en billig rejse som samlet pakke til Pisa

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere