Hvorfor holde ferie på Sicilien og hvor skal du bo?

Cefalù på Sicilien
Cefalù på Sicilien

Sicilien er en destination, som står på de fleste menneskers ønskeliste indenfor rejser. Landskabet varierer lige fra den snedækkede top af vulkanen Etna, til de sandede og solrige kyststrækninger på øens sydlige og østlige del.

Du kan besøge den livlige arabisk-normanniske storby Palermo, eller de mindre byer i barokstil, Noto og Ragusa. Du kan besøge de græske templer i Agrigento og amfiteatret i Taormina, ligesom du kan opleve fascinerende, romerske mosaikker i villaen på Piazza Armerina.

Storbyferie og fantastisk mad

Det er nemt at komme til Sicilien; der er flyruter til bl.a. Catania og hovedstaden Palermo. Sidstnævnte en overset kandidat til en storbyferie. Derudover findes lavprisruter til Trapani på vestkysten. Selvom øen har en historie som hjemsted for den italienske mafia, som stadig opererer omend med mindre magt, så er det en ø, der byder de besøgende velkommen af den venlige og imødekommende befolkning.

Mad sicilien
Maden på sicilien er fantastisk. Her, Caponata. Foto: Edsel LittleCC BY-SA 2.0

Maden er fantastisk på en ægte og traditionel måde; du kan nyde hjemmelavet pasta, frisk fisk med kapers og tomat, bløde artiskokhjerter, bagte auberginer med ricotta, cremet cannoli samt lette og velsmagende frisk, italiensk is. Det er svært at undgå at blive imponeret af Sicilien; de eneste ulemper er, at strandene er overrendte om sommeren, vejene er misligholdte, skiltningen er dårlig, nogle seværdigheder synes at have et permanent stillads omkring sig, men omvendt er det en del af charmen.

Få flere tips om seværdigheder på Sicilien

Hvis du ankommer med et åbent sind og en fleksibel tidsplan, så vil du med garanti nyde rejsen og tage hjem glad og tilfreds, og højst sandsynligt et par kilo tungere.

Strande

På den sydøstlige spids af Sicilien finder du Capo Passero, hvor der er et naturområde kaldet Vendicari, og her er nogle helt fantastiske strande med masser af isolerede bugte og sandstrande. Her findes en rig natur med orkidéer, skildpadder, flamingoer og andre tilflugtsfugle. Du kan køre til området fra Siracusa, Noto, Scicli, Ragusa og Modica. Du kommer ned til strandene enten via det gamle tårn Vendicari, eller det mere ukendte Eloro, omend den sidste rute kræver, at du passerer en flod, hvilket ikke altid er helt nemt.

Calamosche på Sicilien
Calamosche på Sicilien.

De mest fortryllende bugte er Calamosche og Balsamo, som kræver en gåtur på ca. 30 min. uanset hvilken ende, du starter i. Hvis du kommer i april eller maj måned, kan du have strandene helt for dig selv.

Vandreture

Kløfterne ved Cava Grande og Pantalica nær Noto og Siracusa er to af de mest interessante ture for vandrere. I Cava Grande bugter der sig en flod med krystalklart vand imellem de stribede sten og de lyserøde blomster. Floden danner store naturlige bassiner med turkisblåt vand, hvor du kan tage en svømmetur. Ruten starter på en højderyg ved landevejen, der forbinder Avola med Noto og Palazzolo, og turen nedad varer 45 minutter, hvorefter du kan vandre 15-45 min. i kløften, inden turen atter går opad igen (tager ca. en times tid).

Vandreferie på Sicilien.
Oplev en vandreferie på Sicilien.

Hvis du er lidt mere eventyrlysten, så kan du dreje af på halvvejen og følge et vandreservoir, inden du igen sætter kursen mod toppen. Kløften ved Pantalica er hjemstavn for 8000 gamle gravsteder, og det var her man fandt de rødglaserede keramikvaser, der nu er at se på museet i Siracusa. Det er en frodig dal med et rigt dyreliv. Du kan gå langs den nedlagte jernbane, der fører 5 km igennem kløften fra Cassaro. Vær opmærksom på, at du er nødt til at gå den samme vej tilbage eller tage en taxi, med mindre du vil gå i en cirkelformet rute ved floderne mellem Sortino og Ferla.

Rejser til Sicilien

Ovenstående var blot nogle få informationer om denne fantastiske ø. Du kan læse meget mere om Sicilien her på bloggen eller om rejser til Sicilien med Hideaways.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie

Palma de Mallorcas slotte og paladser

Hovedstaden på Mallorca, Palma de Mallorca, er en smuk by med mange...
Læs mere