Il Duomo i Milano – Italiens gotiske mesterværk

Milano Katedral Duomo
Stands op og giv dig tid til at nyde den smukke katedral i Milano.

Rejser du til Milano kan du ikke undgå at støde ind i Il Duomo, som ligger på Piazza Duomo, domkirkepladsen midt i Milano. Alene i størrelse og chokvirkning er der kun få bygninger, der kan måle sig med Il Duomo. Det er verdens største gotiske katedral (den eneste større katedral af en hvilken som helst anden stilart er Peterskirken i Rom), påbegyndt i 1386 under Vicconti’erne og først færdiggjort 100 år senere.

Betagende udsigt fra taget

Dens 135 marmorspir og 2245 marmorstatuer vil kunne holde den interesserede beskæftiget i dagevis, og alligevel passerer velhavende milanesiske kvinder, mænd i Zegna-habitter og yderst cool teenagere forbi på den store piazza uden at værdige dette ubegribeligt kransekageagtige gudshus så meget som et blik.

En elevator op til taget giver mulighed for at skridte den fantastiske skov af hvide marmortinder af (i det rette lys antager de et rosa skær) studere stræbebuerne på tæt hold. Der er betagende udsigter over Italiens mest hektiske by, mens et glimt af De Schweiziske Alper 90 km væk kun er muligt, hvis den berygtede milanesiske tåge og smog ikke har nedsat sigtbarheden.

Dejlig svalt på en hed eftermiddag

Interiøret er spartansk, og her er næsten altid mennesketomt på trods af muligheden for at bænke 40.000 – hvem venter de på skal komme? Shelley svor til, at dette var det bedste sted overhovedet at læse Dante, da her altid er dejlig svalt, selv på de hedeste eftermiddage. Det kan have sin rigtighed, forudsat man kan ignorere den grusomme statue af Sankt Bartholomæus, der fik huden flået af, og som er afbildet med sin egen hud i hænderne.

Her på bloggen kan du læse mere om Milanos seværdigheder. Du finder indlæg inden for emner som natur, historie, mad og vin og meget mere.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Italien

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere