Escapeaway official logo

Jordens diamanter – alt du skal vide om Italiens trøfler

Skrevet av Marie

2024-02-25

Jordens diamanter – alt du skal vide om Italiens trøfler

En trøffel er ikke et stykke chokolade eller en is, som nogle måske kunne blive foranlediget til at tro, men derimod en svamp. En svamp som på grund af dens sjældenhed, krævende levevilkår og skyhøje priser siden oldtiden har været omgivet af mystik.

Trøffel rangerer på højde med kaviar, safran og den dyreste foie gras. Denne delikatesse går under mange navne lige fra ”jordklumper”, ”et værk skabt af Fanden” til ”sorte diamanter”, ”kejserinden under jorden” og ”den guddommelige knold”. Her vil jeg forsøge at give dig et indblik i de forskellige typer af trøfler, hvor disse vokser, hvordan man finder dem og ikke mindst, hvordan denne fantastiske delikatesse med en smag af skovbund, træ og selvfølgelig svamp spises.

Værd at vide om trøfler

Man har spist trøfler i årtusinder, og tilbage i oldtiden mente man, at trøflerne kom frem der, hvor der havde været lynnedslag. I 1729 fandt en italiensk botaniker dog ud af, at trøfler var frugtlegemer af en svamp, som vokser i tæt forbindelse med et træs rødder og derfor danner en symbiose med træet. Trøfler lever oftest i symbiose med popler, piletræer, hassel- og egetræer.

Image

På trøffeljagt ved <a href=