Kapsejlads i Cascais

sejlbaad Cascais
Konkurrencebåd i kamp ved Cascais. Foto: McLupy, CC BY-SA 3.0.

Hvert år er Lissabonkysten og især Cascais scene for sejlkonkurrencer på højeste plan. Portugal har lange sejlsportstraditioner og takket være områdets milde klima kan denne populære sportsgren dyrkes året rundt.

Forårs-sejlads

Marts måned er lig med forårets ankomst og dermed begyndelsen af sejlsportssæsonen i Cascais-bugten. Efter februars internationale dragesejlads-konkurrence ‘Cascais Dragon Winter Series’, afholdes der i marts måned yderligere kapsejladser, som hvert år tiltrækker mange sejlere og sejlsports-fans til den fortryllende by Cascais.

Sejler Cascais
Sejlere i alle klasser kan ses ved Cascais og resten af Lissabonkysten. Foto: HawaiianMama, CC BY-SA 3.0.

To kapsejladser i Cascais

I marts er Cascais vært for sejlkonkurrencen  ‘Troféu Príncipe Henrique – O Navegador’ (Henrik Søfareren’s Trofæ) med deltagelse af forskellige bådklasser. Måneden afsluttes med konkurrencen ‘Troféu S.A.R. Rey Juan Carlos I’ (Kong Juan Carlos I. Trofæ). Den spanske kong Juan Carlos har skænket Cascais sejlklubben den store sejlsports-begivenhed som tak for, at det var dér at den spanske monark lærte at sejle, da kongen tilbragte en stor del af sit liv i det smukke Estoril-Cascais. Konkurrencen har normalt deltagelse af omkring 1400 sejlere fra 76 lande i 11 olympiske klasser. Begivenheden er efterhånden blevet en af områdets mest kendte.

Sejlsport ved Estoril-kysten

Lissabonkysten er velsignet med en fantastisk kyst og et mildt klima, der tillader udøvelse af alle typer vandsport året rundt. Denne kyststrækning er da også blevet en uundgåelig reference i sejler-verden.

Udstyret med en af verdens bedste kapsejlads-bane og et bredt udvalg af moderne udstyr og infrastruktur, holder regionen årligt prestigefylde kapsejladser. Ved Cascais er der således i tidens løb blevet afholdt America’s Cup, ISAF Sailing World Championships, IMOCA, Mod70’s, RC44’s, Transat Classics og Cascais Vela.

 

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere