Kender du det skønne Cilento?

Cilento
Naturreservatet Cilento er et oversett reisemål i Sør-Italia...

Cilento er et fantastisk naturområde, som ligger lige syd for Amalfikysten, men som endnu er ukendt for de fleste. Området byder på dejlige sandstrande og hyggelige små byer både langs den smukke kyst og i de dejlige bjerge, som udgør størsteparten af dette spændende naturreservat.

Stort set ingen turister

Regionen Campania er meget mere end blot Amalfikysten. I den sydlige del af regionen, finder du det pragtfulde område Cilento, som endnu er næsten ukendt på vore breddegrader. Det består dels af en kyststrækning, der næsten er lige så smuk som Amalfis, men samtidig er Cilento også et stort naturreservat med små hyggelige bjergbyer, hvor der stort set aldrig kommer en turist.

Strand i Cilento naturreservat
Strand i Cilento naturreservat

Fantastiske sandstrande

I modsætning til Amalfikysten har Cilento desuden nogle fantastiske sandstrande, der er så lange, at du rent faktisk kan gå tur langs stranden, lige som der er mange små spændende byer langs kysten. Men mest af alt er Cilento nok berømt for sin gode madkultur, som ikke er baseret på et raffineret køkken, men god og gedigen italiensk mad i rigelige mængder.

Er du interesseret i andre natur-seværdigheder i Syditalien? Så læs min kollega Allans spændende og populære artikel om vulkanerne i Syditalien her.

Du kan også læse meget mere om Cilento naturreservat her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Sommer, opera og Verona

Alle, der kender Verona godt, ved, at sommerens komme betyder operasæson og...
Læs mere