Kør-selv ferie i Umbrien – tips til bilferien i Italiens grønne hjerte

Castelluccio Norcia Umbrien
Castelluccio, en landsby i Umbrien.

Mellem Rom og Firenze ligger den bjergrige og naturskønne region Umbrien. Bil eller motorcykel gør det betydeligt nemmere at opleve området, hvis du rejser på bilferie i Italien på egen hånd.

Umbrien er på mange måder Italiens hjerte, og kigger du på et kort, vil du sikkert også lægge mærke til, at Umbrien ligger lige midt i Italien. Det betyder også, at Umbrien som den eneste region på fastlandet ingen kyststrækning råder over, men det kompenseres der så rigeligt for på andre måder.

Alene det at køre rundt i det kuperede landskab er en fornøjelse for os danskere, der er vant til noget fladere omgivelser. Umbrien har yderligere den fordel, at her er færre turister end i den mere kendte naboregion Toscana.

familie kør-selv
Umbrien er ideel til en kør-selv ferie med familien.
Perugia
Via Appia i Perugia.

Kultur og historie i Perugia

Umbriens hovedstad er Perugia, der blandt andet er kendt for sit store kunstnertække. Byen ligger i den nordlige del af Umbrien i nærheden af floden Tiber og har knap 200.000 indbyggere. Perugias historie trækker spor tilbage til Romerriget – i mellemtiden har byen dog været offer for både krige og jordskælv, så det meste af byen fremstår i dag mere moderne – dog med rigeligt af oprindelige, velholdte bygningsværker, der er besøg værd.

Byen emmer i dag af liv – ikke mindst fordi byen er en ret stor universitetsby. Perugia Universitet har omkring 30.000 studerende, mens Universitetet for udvekslingsstuderende har cirka 5000. Byen har også både en Jazz Festival og er vært for den internationale festival for journalistik.

Kunst og kultur spiller også en stor rolle i Perugia, for eksempel er en af byens berømte sønner maleren Pietro “Perugino” Vannucci, der var læremester for den mere berømte renæssance-kunstner Rafael, der også selv skabte fem malerier i byen.

Assisi Umbrien
Assisi ligger med den skønneste udsigt ud over landskabet.

Umbrien rundt i bil

Umbrien ligger kun et par timers kørsel fra Rom med den store A1 motorvej. Rundt i Umbrien er der masser at se, udover allerede omtalte Perugia, er bjerglandsbyerne Assisi – der er hjemsted for Skt. Francis, Italiens skytshelgen – og Orvieto – der har en smuk katedral, men nok er lige så berømt for den lokale hvidvin af internationalt format, Orvieto Classico – absolut besøg værd.

Uanset hvor du tager hen, er turen dertil en del af oplevelsen. I Umbrien er der snævre, kurvede veje historiske bygninger og et indtagende landskab – men husk også at holde øjnene på vejen, hvis du er fører af bilen!

Arkitekturen er flere steder på højde med den, man finder i Toscana og maden i Umbrien er faktisk på nogle måder mere interessant. I hvert fald vil her for de fleste danskere være mere ny inspiration at hente end i de mere velkendte regioner i Italien.

Bestil en kør-selv ferie i Umbrien

Hideaways tilbyder mange forskellige ferieboliger at vælge imellem i Umbrien. Du bestemmer således selv om du vil bo på hotel eller i din helt egen villa, langt ude på landet eller midt inde i en af de charmerende byer. Når du har en bil til rådighed, er der, uanset hvor du har din base, altid mange spændende seværdigheder inden for række vidde.

Læs mere om kør-selv ferier i Umbrien

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere