Kom tæt på stjernerne på De Kanariske øer

Observatorium på De Kanariske Øer
Både turister og professionelle astronomer nyder godt af den klare nattehimmel på De Kanariske Øer. Foto: Victor R. Ruiz, CC.

Er du en af de mange danskere, som rejser til De Kanariske øer den kommende vinter? Så har du chancen for at opleve en enestående stjernehimmel.

Stjerneklart på De Kanariske øer

Astronomer anser De Kanariske Øer for at være et af de bedste steder i verden at observere stjernehimmelen. Selvom hvis du først og fremmest rejser til Kanarieøerne for at nyde de lange badestrande og solen, giver øgruppens placering tæt ved ækvator, den klare luft og minimal lysforurening optimale betingelser for en unik ferieoplevelse, du ikke bør gå glip af.

Den mørke og klare nattehimmel er grunden til, at La Palma i 2012 blev udpeget til det første Stjernelys-reservat af UNESCO. I dag er det ikke kun astronomerne, som kan nyde stjernehimmelen gennem de store teleskoper på øen. For et par år siden blev der således åbnet op for offentligheden, og i dag er der derfor mulighed for at komme med på guidede “stjerneture” til Roque de los Muchachos observatoriet, som ligger på øens højeste punkt.

Masser af udsigtspunkter

Det er ikke kun på La Palma, at stjernehimmelen er blevet en attraktion. Teide Nationalpark på Tenerife blev således ligeledes i 2013 udpeget til Stjernelys-reservat, og også her har du gode muligheder for at helt tæt på stjernerne, når øens observatorium holder åbent. Der er desuden lavet adskillige udsigtspunkter langs vejen i nationalparken, som er oplagte mål for en aftenudflugt.

Selv hvis du ikke holder ferie på La Palma eller Tenerife, som har observatorier, er der gode muligheder for at opleve den flotte stjernehimmel. På det lokale turistbureaus hjemmeside, kan du finde vejledninger til at finde de bedste udsigtpunkter på de forskellige øer.

Du kan med fordel medbringe din egen kikkert. Selv med en almindelig god kikkert kan du bruge lang tid på at betragte mælevejen og stjerner, vi ikke har mulighed for at se på vores egne breddegrader.

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere