Kom tættere på Portugals gastronomi på mad-festival i Lissabon

Forskellige former for fisk i Portugal
Forskellige former for fisk i Portugal

Hvis du er på ferie i Lissabon i begyndelsen af april, bør du lægge turen forbi mad-festivalen “Peixe em Lisboa”, der udgør årets gastronomiske højdepunkt i den portugisiske hovedstad.

Én af Lissabons smukkeste lokaliteter

Festivalen, der afholdes mellem d. 5 og d. 15 april (2018) i Lissabon, byder på intet mindre end 12 timers dagligt festival-program; et forventet besøgstal på omkring 25,000 personer fra ind- og udland; 80 udstillere; og 600 gourmetprodukter, som du kan smage på – og købe, hvis fristelsen bliver for stor.

Hele herligheden finder sted på én af Lissabons smukkeste lokaliteter, nemlig i Patio da Gala på pladsen Praça do Comercio, nær den smukke Tejo-flod, hvor også den første udgave i 2008 blev afholdt. Siden dengang har mere end 150 kokke fra nær og fjern og omkring 100.000 besøgende været en del af denne bemærkelsesværdige gastronomiske begivenhed.

International dimension

Festivalen fejrer ikke blot mad-artisteri fra nogle af de største kokke, som Lissabon og Portugal kan opdrive, men tiltrækker også stor interesse fra udlandet, hvilket deltagelsen af adskillige prominente udenlandske kokke vidner om, herunder spanske Joan Roca, Andoni Luis Aduriz, Sergi Arola, og Ángel Léon; franske Jacques le Divellec; den nordamerikanske Marco Canora; den portugisisk-amerikanske George Mendes; den portugisisk-britiske Nuno Mendes – foruden nogle af de største navne på den brasilianske gastronomiske scene i øjeblikket, såsom Alex Atala, Bel Coelho, Beto Pimentel, Claude Troisgros, Felipe Bronze, Mara Salles og Tsuyoshi Murakami m.fl.

Begivenheder

Blandt de mange begivenheder, du kan opleve i løbet af de daglige 12 timers program, kan blandt andet nævnes:

Restauranter

En halv snes af nogle af de bedste restauranter i Lissabon-regionen vil invitere dig til at smage deres specialiteter. Åbent dagligt fra 12.00 til 24.00.

Live-præsentationer

Kendte kokke fra Portugal og udlandet viser deres gastronomiske kreationer i festivalens auditorium.

Gourmet-marked

Her kan du smage på – og købe – delikatesser en masse, hvadenten det er fisk, olivenolie, ost, marmelade, is eller andre specialiteter.

Madlavnings-kurser

Hvis du elsker at lave mad, men endnu ikke har fundet tid til at gå igang med den mere advancerede del af kogebogen, så har du nu en endnu bedre mulighed: Du kan her lære de bedste madlavnings-tricks i afslappede sessioner med nogle af festivalens top-kokke.

Madlavning for børn

Hvis du deltager i festivalen med dine børn, er der håb forude: Programmet indeholder nemlig madlavning for børn, hvor børn mellem 6 og 10 år har mulighed for at dele sjove og lærerige øjeblikke i køkkenet, men også for at øge bevidstheden om en sund og afbalanceret kost.

“Pairing”

Denne begivenhed vil give dig inspiration til, hvordan du kan skabe forskellige retter og kombinere dem med vin; i dette tilfælde retter baseret på fisk og skaldyr.

Live cocktails

Du har her mulighed for at følge skabelsen af en cocktail fra bunden – og bagefter smage på de kreative resultater af anstrengelserne.

Vin-, øl-, spiritus- og kaffebarer

Festivalen vil byde på et rigt og varieret sortiment af barer, der også her vil tematisere Portugals gastronomiske vartegn: fisk og skaldyr.

Kage-konkurrence

Den berømte “Pastel de Nata” er ikke bare en kage, men er ligesom de mange portugisiske fisk- og skalddyrs-retter nærmest blevet en ambassadør for portugisisk kagekunst og gastronomi. Igen i år vil en profissionel jury smage på de Pastel de Nata-kager, der er blevet fremstillet til lejligheden, og præmiere den bedste af dem.

Vin- og øl-smagning

Sammen med eksperter på området får du her muligheden for at udvide din viden om vin, øl og andre drikkevarer gennem smagning af de forskellige produkter.

Du kan læse meget om mad-festivalen, og herunder se informationer om billetter og program, på festivalens officielle hjemmeside.

Oplev Portugal med Hideaways; du finder bl.a. et spændende udvalg af hoteller og ferieboliger på Lissabonkysten, få kilometer fra Lissabon.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere