Kom til vandsportsfestival nord for Lissabon

Surfere
Du kan komme til vandsportsfestival i Portugal til sommer

Hvert år i juni danner stranden ved Santa Cruz nord for Lissabon en flot ramme om vandsportsfestivalen Santa Cruz Ocean Spirit med masser af action på vandet og fest på stranden.

Vandsport i alle afskygninger

Santa Cruz Ocean Spirit er en festival for alle med hang til vandsport og strandliv. Festivalen er en chance for at se professionelle sportsfolk fra hele verden dyste på bølgerne i blandt andet surfing, bodyboarding, kitesurfing, kayaksurf og waveski.

På stranden er der mulighed for at opdage og udforske de mange muligheder, der er for at have en aktiv ferie ved havet i Portugal. Her kan du for eksempel snakke med repræsentanter fra nogle af regionens mange surfskoler.

Formålet med festivalen er ifølge arrangørerne netop at oplyse om de mange muligheder, der er for at holde en aktiv ferie langs Portugals smukke kyster.

Fest på strande

Det er ikke kun i løbet af dagen, at der vil være masser af liv på Praia de Santa Cruz.

I lyset fra solnedgangens sidste gløder spilles der således hver aften op på den store scene. Festivalprogrammet byder på nye kunstnere hver aften, som vil sørge for at holde liv i festen på stranden til den lyse morgen.

Santa Cruz ligger omkring en times kørsel nord for Lissabon. Der er gratis adgang til festivalen.

Video med indtryk fra en tidligere festival

Ferie med surfbræt i Portugal

Det er ikke tilfældigt, at Santa Cruz Ocean Spirit afholdes på netop på denne del af Portugals lange kystlinje. Atlanterhavskysten er således kendt for sine gode bølger, der tiltrækker surfere fra hele verden.

Lidt længere nede ad kysten bliver Ericeira for eksempel betragtet som et af Europas absolut bedste surfspots. Området er med i den eksklusive klub af “surfing reservater”, som organisationen World Surfing Reserves (WSR) står bag.

Det er dog ikke kun professionelle og øvede surfere, som søger mod Portugals strande. Er du nybegynder, findes der mange steder med gode “begynder-bølger” og adskillige surfskoler.

Se alle rejser til Portugal med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Portinho da Arrabida – naturvidunder tæt ved Lissabon

Mindre end en times kørsel syd for Lissabon ligger en af Portugals...
Læs mere