Korsika: Den perfekte balance mellem aktive eventyr og afslapning på stranden

Vandrer på Korsika
Der er utallige muligheder for at udforske Korsika på vandreture. Foto: lucas Favre - Unsplash

Korsika står trods sit solrige klima og fantastiske natur stadig lidt i skyggen af de andre store middelhavsøer. Men som rejsemål byder denne franske ø faktisk på masser af store oplevelser – ikke mindst hvis du holder af aktive ferier. Det azurblå hav omkring øen giver fremragende muligheder for dykning og vandsport. Samtidig finder du oppe i bjergenes rå natur nogle af Europas bedste vandreruter.

Læs her om de utallige muligheder for at udforske Korsika på en aktiv ferie. Til sidst får du tips til øens bedste strande, hvor du bare kan slappe af og nyde solen.

Foto: Benoît DeschasauxUnsplash

GR20: En legendarisk vandrerute

Snører du vandreskoene er der utallige muligheder på Korsika. Det inkluderer alt fra korte, lette stier til udfordrende og længerevarende ture, der kan tilfredsstille enhver eventyrlysten sjæl.

Grand Randonnée 20, også kendt som GR20, er Korsikas mest berømte vandrerute og betragtes som en af de smukkeste vandreruter i Europa. Den strækker sig over 180 kilometer og krydser øen fra Calenzana i nord til Conca i syd. GR20 byder på udfordrende terræn, imponerende bjergtoppe, dybe dale og fortryllende søer. Dette er med andre ord en flot, men krævende vandrerute, som kun er velegnet til erfarne vandrere. Her får du en sand udfordring og garanti for en enestående naturoplevelser.

Korte og lette vandrestier

Hvis du ønsker en mere afslappet vandreferie, er der heldigvis også mange kortere og lettere stier at vælge imellem på en rejse til Korsika. Middelhavets fjerdestørste ø byder på alt fra kystnære vandreture langs smukke sandstrande til fredelige vandrestier gennem duftende fyrreskove eller frodige dale. Perfekt til at nyde naturen i dit eget tempo. En ideel måde at opleve øens uspolerede skønhed. Ikke mindst når du samtidig hver dag kan nyde komforten, når du vender hjem til hotellet.

Lej en mountainbike

Ønsker du at udforske Korsikas mere fredfyldte og afsidesliggende områder i dit eget tempo? Så kan jeg også anbefale dig at leje en mountainbike. Det er der som regel god mulighed for i turistområderne. Hopper du på cyklen kan du let komme lidt væk fra de turistede områder og dykke ned i øens uberørte natur ad små veje og stier.

I mange af Korsikas turistområder, såsom Calvi, Porto-Vecchio, Ajaccio og Bastia, er der cykeludlejningsfirmaer, der tilbyder et bredt udvalg af mountainbikes til ethvert ambitionsniveau. Det inkluderer fuldt affjedrede mountainbikes til de mest udfordrende stier og mere almindelige cykler, hvis du holder dig til vejene.

En lejebil er også en god måde at komme omkring på. Med en cykel kan du dog ofte mere ubesværet (bortset fra sved på panden) køre mellem olivenlunde og vinmarker, udforske de skovklædte bjerge eller små charmerende landsbyer. En mountainbike kan med andre ord give dig frihed og fleksibilitet til at opleve øens autentiske atmosfære og smukke landskaber på din helt egen måde.

Inden du begiver dig ud på dit eventyr, er det vigtigt at planlægge din rute og sikre, at du er forberedt. Få information om områdets terræn, sværhedsgraden af stierne og de potentielle udfordringer, du kan møde undervejs. Sørg for at medbringe en kort eller bruge din mobils GPS til at hjælpe dig med navigationen.

Palombaggia-stranden. Foto: Robert Brands, CC BY-ND 2.0

Afslappende strandliv på Korsika

På trods af Korsikas ry som friluftsfolkets favorit med fantastiske vandreruter og udfordrende mountainbiketerræn, byder øen også på en bred vifte af smukke badestrande. Her kan du bare slappe af og nyde solen. Efter nogle aktive dag i naturen er det dejligt at forkæle sig selv med en afslappende stranddag.

En af de mest kendte strande på Korsika er Plage de Palombaggia. Stranden som ligger nær Porto Vecchio på den sydøstlige del af øen, betragtes med rette som en af øens fineste sandstrande. Her finder du krystalklart vand, blødt hvidt sand og frodig vegetation omkring stranden. Det perfekte sted at strække sig ud på stranden under den varme middelhavssol og nyde en svømmetur i det azurblå Middelhav.

Et andet populært valg er Santa Giulia, der ligger få kilometer mod syd. Den er også kendt for sit indbydende vand og omgivelser af bjergrige landskaber. Stranden strækker sig langs en bugt, som gør vandet roligt. Det gør stranden ideel til både afslapning og vandsportsaktiviteter som kajaksejlads og paddleboarding.

Hvis du søger en mere afsidesliggende strandoplevelse, kan du finde den på modsatte ende af Korsika ved Plage de Saleccia. Denne strandperle kan kun nås med båd eller ad en udfordrende køretur ad grusvej (ikke egnet til en almindelig lejebil). Der er ingen faciliteter ved Saleccia-stranden. Til gengæld er her krystalklart vand og naturlig skønhed, der giver dig følelsen af at være langt væk fra alting.

Sidste eksempel jeg vil give på Korsikas talrige skønne badestrande er Rondinara. Denne strand, som ligger omtrent midtvejs mellem Porto Vecchio og Bonifacio, har næsten noget caribisk over sig. I denne lille, halvcirkelformede bugt er du omgivet af grønne bakker og hele familien kan nyde det fine hvide sand og farvespillet i det turkisfarvede vand.

Der er også rig mulighed for bare at slappe ved vandet på Korsika. Foto: fabrizio.binello, CC BY-SA 2.0

Krydr ferien med kulturelle oplevelser

Uanset hvilken strand du vælger, vil du opleve en blanding af ro og naturlig skønhed. De fantastiske badestrande på Korsika er det perfekte sted at slappe af. Dyb tæerne i vandet og nyd solen, mens du lader indtrykkene fra dine aktive udflugter synke ind.

Udover de gode muligheder for en aktiv ferie og afslappende strandliv, venter der dig på en rejse til Korsika også mange kulturelle oplevelser. Det inkluderer alt fra gamle, imponerende fæstningsværker og museer til maleriske, middelalderlige bydele med et rigt restaurantliv.

Book din rejse med hotel og fly her!

Hos Escapeaway er vi specialister i rejser til Korsika, hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Vi har desuden gjort det nemt for dig at booke en samlet pakkerejse, der inkluderer flybilletter, hotelophold og evt lejebil. Du kan frit vælge, hvor du vil flyve fra. Ønsker du selv at arrangere din rejse til Korsika, kan du naturligvis også nøjes med at booke dit hotel igennem Escapeaway.

>> Find din rejse til Korsika nu!

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere