Kroatien sætter på ny rekorder som rejsemål

Primosten
Primosten er en af de smukkeste kystbyer i Kroatien

Det er ikke længere nogen hemmelighed, at Kroatien er blevet et kæmpe hit blandt især europæiske rejsende. Landet har oplevet en eksplosiv fremgang i turismen i de sidste 5-6 år og sidste år blev der endnu engang sat rekord for antallet af turister og overnatninger i Kroatien med hele 18,5 millioner turister og 102 millioner overnatninger, hvilket indbragte Kroatien en niendeplads blandt Europas hurtigst voksende ferielande i 2017.

Men denne rekord ser allerede ud til at vil blive brudt i år, hvis tendensen de første fem måneder af 2018 fortsætter resten af året.

Stigning på 19% i antallet af rejsende

Ifølge eVisitor-systemet – det kroatiske turist-informationssystem, som vandt tredjeprisen for innovation og teknologi ved World Tourist Organizations messe i Madrid tidligere på året – har i alt 3,6 millioner turister besøgt Kroatien i de første fem måneder af 2018, hvilket er en stigning på hele 19% i forhold til den samme periode sidste år. Samtidig er antallet af overnatninger steget med 22% til hele 2,9 millioner overnatninger i de første fem måneder af året.

Især maj måned har oplevet en eksplosiv stigning med 1,7 millioner besøgende, hvilket er 30% mere end i maj 2017, og hele 39% flere overnatninger end i samme måned sidste år.

Kvarner-bugten
Hvorfor tage til Caribien, når du kan nøjes med at tage til Kvarner-bugten i Kroatien?

De fleste turister, der er rejst til Kroatien i den pågældende periode, kommer fra Tyskland (2,5 millioner overnatninger), efterfulgt af Østrig (1,1 millioner overnatninger), og med Slovenien, Storbritannien og Bosnien-Hercegovina på de følgende pladser.

Den mest populære ferie-destination i Kroatien hidtil i år har været Istrien-halvøen, efterfulgt af Kvarner-bugten og Split-Dalmatien-området.

Kroatien hitter også blandt danske turister

Selv om Danmark ikke ligger i top fem blandt de største rejselande til Kroatien i de første fem måneder af 2018, så har ferielandet mod syd også særdeles godt fat i de danske feriegæster. Der har således været en årlig stigning blandt antallet af danske rejsende til Kroatien på mellem 32% og 35% de sidste tre år.

Rovinj i Istrien
Rovinj på Istrien-halvøen er et af de mest populære rejsemål i Kroatien – og når man ser den i solopgangen, forstår man hvorfor….

Alene i perioden fra 2011 til 2016 blev antallet af danske feriegæster i Kroatien fordoblet. Hvis disse tendenser holder i 2018, vil Danmark være blandt de lande i Europa, der oplever størst stigning i antallet af rejsende til Kroatien, og faktisk langt overstige den nuværende gennemsnitlige europæiske tendens på området.

Rejser til Kroatien med Escapeaway

Escapeaway er blandt de danske rejseselskaber, som arrangerer rejser til Kroatien med fokus på omhyggeligt udvalgte hoteller, der kan opfylde forskellige behov, hvad angår pris, beliggenhed og faciliteter. Du kan blandt andet finde rejser til de aktuelt mest populære områder i Kroatien, såsom Istrien, Dalmatien og Kvarner-bugten.

Du kan se alle rejser til Kroatien med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Mere fra Lars Henriksen

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere