Lær at lave fransk mad på madlavningskurser i Frankrig

Kok
Franskmændene er noget nær verdensmestre ud i højere gastronomi, og nu får du muligheden for at aflure dem hemmelighederne på madlavningskurser i Frankrig.

Nu kan du supplere dine oplevelser på ferien i Frankrig med helt konkrete øvelser i at lave bedre mad. En række restauranter og madcentre er begyndt at tilbyde forskellige kurser i Frankrigs gastronomi til udlændinge. Meningen er at give turister konkret viden om madlavning med hjem fra ferien.

Art de vivre

Aktive ferier af den type er i de senere år blevet mere og mere populære, da mange ikke længere stiller sig tilfreds med at køre rundt og opleve seværdigheder eller ligge ved stranden. Folk vil have noget med hjem, noget de kan bruge – også når selve ferien er overstået.

Madkurserne er spredt ud over hele Frankrig, så uanset hvor i Frankrig, du rejser hen, har du mulighed for at lære noget om fransk mad og selv prøve kræfter med tilberedningen. Mange af de franske kokke underviser på fransk, men flere og flere steder foregår undervisningen også på engelsk.

Franskmændene selv har et begreb, der dækker deres glæde ved mad og vin, nemlig art de vivre, og det er denne glæde kokkene på restauranterne i flere af Frankrigs større byer gerne vil give videre til besøgende fra udlandet. Her følger et par eksempler på steder, der tilbyder undervisning, men der er mange flere:

Avignon

La Mirande – symbolet på den provencalske elegance:

I dette fornemme hotel, som nærmest støder op til Pavepaladset, ligger en restaurant som byder gæster helt ind i køkkenet. En uge om måneden arrangeres der i samarbejde med anerkendte kokke fra egnen madlavningskurser med navnet Marmiton (kokkelærling) i det smukke renæssancepalæ.

Paris

Gå i køkkenet hos Lenôtre:

Gaston Lenôtre er en anerkendt kok med adskillige restauranter under sin ledelse. Hans evner spænder vidt, fra bagværk til “haute cuisine”, og hans professionelle kokkeskole er særdeles velrenommeret. Glade amatører kan også få et indblik i hans verden af spændende madlavning, både i Paris og Cannes (børn fra 7 år er også velkomne).

Saint-Tropez og Nice

Château de Berne – både vin og madlavning:

I det sydlige Provence, tæt ved Saint-Tropez, finder du dette store område, som omfatter et fornemt hotel, prestigefyldte vinmarker, masser af plads til aktiviteter og opdagelse, tre forskellige restauranter under ledelse af chefkok Sébastien Nouveau, samt to skoler: én for vin og én for madlavning.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere