Lanzarote får Europas første undervandsmuseum

Dykker
Der venter mange store oplevelser under bølgerne ved Madeira. Foto: Pixabay, Creative Commons.

Efter to års arbejde står Europas første undervandsmuseum på 2.500 m2 endelig færdig ud for Lanzarote – en af de Kanariske Øer – og vil uden tvivl de kommende år tiltrække mange dykkere.

Ønsker større miljøbevidsthed

Den nye undervandsmuseum består af mere end 300 skulpturer, som står nedsænket i 12-15 meters dybde i Las Coloradas bugtens klare vand ved Playa Blanca på Lanzarote. Skulpturerne som er skabt af den britiske kunstner Jason deCaires Taylor, udgør ikke blot en ny interessant attraktion for dykkere, men vil tiden også blive forvandlet til et levende rev til gavn for fisk og andet liv.

Undervandsmuseum, Museo Atlantico, har været åbnet for offentligheden siden marts 2016, men det er først nu at alt er sat på plads.

Jason deCaires Taylor, som har været med til lignende projekter i Caribien, fortæller til CNN, at hensigten er at give de besøgende illusionen af at befinde sig ved indgangen til en anden verden. Skulpturerne der er lavet af miljøvenlig beton, skildrer forskellige scener fra hverdagen og har til formål at øge bevidstheden om miljøet i havet.

“Jeg ønsker, at det skal inspirere folk til at forstå mere om vores oceaner og det som truer dem,” siger deCaires Taylor.

Herunder kan du se kunstnerens arbejde med skulpturerne og billeder fra museet, hvor havets dyre- og planteliv allerede er ved at sætte deres eget præg på kunstværket.

Museo Atlántico

Menneskefigurerne der er brugt til at opbygge de forskellige scener i Museo Atlántico, er modelleret efter rigtige personer fra Lanzarote. Scene, “Content”, viser for eksempel et par som tager en selfie, mens “The Rubicon” er en gruppe på 35 mennesker, der alle vandrer i samme retning. En overfyldt gummibåd og gruppen af børn i små både, der sidder opgivende på havbunden vil nok få mange til at tænke på den aktuelle flygtningekrise. Der er derudover mere fantasifulde skabninger i form af for eksempel halvt menneske, halv kaktus, som symboliserer samspillet mellem menneske og natur.

Det er muligt at tage på guidede dykkerture ud til det nye undervandsmuseum, hvor du først får en introduktion til ideerne bag de enkelte skulpturer.

Du kan finde mere information om Museo Atlántico på den officielle hjemmeside: underwatermuseumlanzarote.com

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere