Leonardo da Vinci’s fødehjem i Toscana

Marker i Toscana
Marker i Toscana

De fleste har hørt om Leonardo da Vinci, Italiens mest kendte kunstner, videnskabsmand og opfinder gennem tiderne, men vidste du også, at hans navn betyder Leonardo fra Vinci, som er en lille by i Toscana?

Casa Natale di Leonardo

Leonardo da Vinci blev dog faktisk født i 1452 lidt uden for Vinci i en lille landsby ved navn Anchiano, som det uægte barn af en bondepige og en velhavende notar ved navn Ser Piero da Vinci. Huset, som historiske undersøgelser har udpeget som fødestedet, har i mange år tiltrukket rejsende  fra hele verden, som kommer her for at opleve stedet, hvor Toscanas mest kendte geni kom til verden.

Huset i Anchiano, Casa Natale di Leonardo, ligger 3 kilometer fra Vinci, som i sig selv ligger omtrent 35 kilometer vest for Firenze. Du kan eventuelt følge ‘Strada Verde’ (Den grønne rute) hertil, en gangsti fra Vinci som slynger sig fem til huset i Anchiano gennem århundredgamle olivenlunde.

Hvor Leonardo Museet i Vinci by mest fokuserer på da Vinci’s arbejde som opfinder og ingeniør, er udstillingen i fødehuset i Anchiano først og fremmest en chance for at lære om maleren Lenonardo da Vinci. En ny multimedie-udstilling, som åbnede i 2012, præsenterer da Vinci’s vigtigste værker med særlig fokus på vægmaleriet Den Sidste Nadver. Derudover kan du møde Leonardo da Vinci i form af et hologram i naturlig størrelse, som fortæller om hans livshistorie.

Du kan finde information om åbningstider og billetpriser på Casa Natale di Leonardo’s egen hjemmeside

Museet i Vinci

Det er oplagt at kombinere et besøg i da Vinci’s fødehjem med en tur til selve Vinci by, hvor Museo Leonardiano di Vinci i byens gamle middelalderslot har endnu flere spændende udstillinger over da Vinci’s liv som opfinder og videnskabsmand.

Bor du på et af vores skønne hideaways i Toscana er fødehjemmet i Anchiano og museet i Vinci ikke ret langt væk, og et udflugtsmål jeg bestemt kan anbefale, hvis du vil lære mere om dette fascinerende renæssancemenneske og geni.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Mikkel H.

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere