Lissabon – Europas næste cykelby?

På cykel i Lissabon
På cykel i Lissabon, her på Praça do Comércio. Foto-kredit: Daniel Lobo. Billedet er oploadet fra kategorien public domain.

Portugal og i særdeleshed Lissabon har store ambitioner om at få flere op på cyklen. Alene i hovedstaden investeres derfor de kommende år mange millioner i nye cykelstier og delecykler, som også kommer turister til gode.

Forstæder med på bølgen

2/3 af biltrafikken i Lissabon stammer fra forstæderne, og derfor forsøger man også her at forbedre forholdene for cyklister. I Barreiro på den anden side af Targus-floden har man for eksempel 108 km nye cykelstier på tegnebrættet.

Nord for hovedstaden vil forstæderne Vila Franca de Xira og Loures ligeledes etablere en cykelsti langs floden helt ind til Lissabons Parque das Nações.

Se alle rejser til Lissabon med Escapeaway her.

Ferie på to hjul i Portugal

Det er naturligvis ikke kun portugiserne, som vil få glæde af en investeringen i bedre cykelinfrastruktur. I turistbranchen har man også fået øjnene op for mulighederne.

Cykel med udsigt til Vasco da Gama-broen. Foto-kredit: FF Mira. Oploadet under licensen CC BY-SA 2.0

Mod syd i Portugals mest solrige og besøgte region, Algarve, har man således længe været med helt i fronten af feltet. Seneste er den internationale cykelture Eurovelo 1 blevet forlænget her og flere feriebyer som for eksempel Vilamoura har allerede delecykler.

Vil du opleve Portugal på en aktiv ferie, kan du også finde adskillige lokale firmaer, som tilbyder guidede cykelferier. Her kører man typisk sammen med en mindre gruppe, og slipper for at skulle bekymre sig om rute, måltider og overnatning, men blot nyde turen gennem smukke landskaber og charmerende byer.

Se alle rejser til Portugal med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere