Lissabon i evig udvikling

Den flotte plads i Lissabon
Den flotte plads i Lissabon

Lissabon er en af Europas dejligste byer. Her får du alle storbyens muligheder samtidigt med, at de klart definerede kvarterer giver den charme, der ellers ofte forsvinder i metropolerne. Og så er Lissabon i løbende udvikling, der holder byen i form.

Et eksempel på denne løbende udvikling er totalrenoveringen af Lissabons triumfbue, der nu er færdiggjort. Triumfbuen Arco da Rua Augusta ligger for enden af Lissabons berømte gågade Rua Augusta og knejser stolt ud over den smukke plads Praça do Comércio.

Lissabons Triumfbue åbnet for besøg

For første gang i nyere tid er Arco da Rua Augusta nu efter renoveringen åbnet for offentligheden. Du kan altså komme indenfor og opleve den smukke bygning fra 1875. En moderne elevator er indstilleret under renoveringen, så alle har mulighed for at komme op og nyde udsigten.

Og udsigten oppe fra Arco da Rua Augusta er fremragende. Ikke nok med at du kan skue ud over selve Praça do Comércio eller Terreiro do Paço, som torvet også kaldes, du får også et fint udsyn over domkirken, São Jorge-borgen, floden, en stor del af det centrale Lissabon og Baixa-kvarteret.

Lissabon i tidens ånd med eget marathon

Lissabon holder liv i fortiden, men er samtidig også en by, der er med på noderne. Det viser byen den 6. oktober i år, hvor Lissabon Marathon løber af stablen for første gang. Det fulde navn på løbet er Rock ‘n’ Roll Marathon of Lisbon.

I virkelighenden burde marathonet måske hedde Lissabonkysten Marathon for løbet starter faktisk i Cascais, og ruten løber langs udmundingen af Tejo-floden og ind gennem Lissabon for at slutte af i Parque das Nações. Det er en usædvanlig charmerende rute, og Lissabons Marathon har også som ambition at være det smukkeste løb i Europa.

Ny kultur i byen

Et sidste eksempel, som jeg vil nævne her, er, at der i forbindelse med udviklingen af kunst og kultur i Lissabon er mange nye, spændende ting at se og opleve. Der er hele området omkring den nye bydel “Expo”, hvor man bl.a. finder det fantastiske akvarium. Street art er en anden ting, man ikke kan undgå at bemærke på en rejse til Lissabon.

Læs også: Blå kakler og street art i Lissabon

Besøg Lissabon med Hideaways

Vores hideaways i Lissabon er gode udgangspunkter for at opleve en af Europas mest charmerende storbyer – hvadenten det er første gang, du besøger Lissabon, eller du vender tilbage for at gense byen.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere