Lissabon er det ideelle sted at fejre Valentine’s Day

Valentine´s day
Lissabon er et ideelt sted at fejre Valentine´s Day

De fleste danskere tænker måske mest på London eller New York, når de forestiller sig en storbyferie – og på Paris eller Rom, hvis storbyferien skal have karakter af romantisk parferie. Men faktisk er der få steder, der egner sig bedre til at fejre den romantiske højtid Valentine’s Day end “Europas smukkeste hemmelighed”; Lissabon.

Varme og ro

Tempoet i Lissabon er noget mere afslappet end tempoet i for eksempel Paris eller Rom, og byen er naturligvis også meget mindre. Men det har den fordel, at Lissabon er usædvanligt hyggelig og behagelig at befinde sig i.

Man kan somme tider føle, at man har de berømte, bakkede gader næsten for sig selv, til trods for, at man befinder sig i en storby, og stilhed og ro er ikke svær at finde. Danskere kan desuden rejse foråret i møde i Lissabon noget tidligere end i Paris, og priserne på såvel mad som hoteller er en del lavere.

Lissabon
Den berømte sporvognslinje 28 passerer byens katedral

Lissabon kan prale af mange ting – en af dem er, at byen har noget af det bedste klima, man kan finde i Europa, og de varmeste vintre. I vinterperioden, som forløber fra december til februar, er gennemsnitstemperaturen i dagtimerne på hele 15 grader, og solen får allerede langsomt, men mærkbart mere magt her i løbet af februar.

Romantiske og oplevelsesrige Lissabon

Det er ikke svært at tilbringe en perfekt Valentine’s Day i Lissabon: Gå for eksempel en romantisk tur i byens højtbeliggende kvarterer, hvor I gør stop på de mange udsigtspunkter, og derfra nyder det fabelagtige overblik over byen og havet.

Senere kan I nyde udsigten fra det modsatte perspektiv, nemlig fra Tejo-floden, ombord på et af de mange cruiseskibe, der tilbyder ture her. På vejen op ad floden kan I spotte mange af Lissabons mest berømte seværdigheder, for eksempel Belem-tårnet.

 Valentine´s Day
Der er mange måder at fejre Valentine´s Day på – f.eks. med et besøg på et af byens markeder

En speciel middag for to bestående af for eksempel friskfanget fisk er ikke svær at finde på en af bykernens mange charmerende restauranter, og til slut kan man fejre dagen med drinks og musik i det festlige kvarter Barrio Alto. Prøv gerne en af de mange udsøgte portvine, som barerne her sælger, og lyt eventuelt til en koncert spillet på det portugisiske nationalinstrument Fado.

Se alle rejser til Lissabon med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere