Lissabons bedste udsigt fra Castelo de São Jorge

Udsigt fra Castelo de São Jorge
Udsigt fra Castelo de São Jorge. Foto-kredit: Paul Arps. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Lissabons ældste bygningsværk, Castelo de São Jorge, er et pragtfuldt sted at slentre rundt. Ikke mindst fordi du herfra kan nyde en fantastisk udsigt over Alfama og resten af Lissabon.

Byens bedste udsigt

Det er en lidt krævende gåtur op til borgen, som ligger på den største af Lissabons syv høje. Men det er bestemt anstrengelserne værd!

De spektakulære udsigter over især Alfama og Tagus-floden fra Castelo de São Jorge’s mure og tårne er i sig selv grund nok til at gå herop. Men derudover udgør borgen også en interessant historisk seværdighed, som giver et spændende indblik i Lissabons fortid.

Lissabon
Castelo de São Jorge set nedefra

Castelo de São Jorge – Lissabons ældste bygningsværk

De ældste dele af befæstningen på São Jorge højen kan dateres til det 2. århundrede f.v.t., men der er desuden gjort fund i området, som stammer helt tilbage fra det 6. århundrede f.v.t. Grundstenen til Castelo de São Jorge som den fremstår i dag, blev dog først lagt omkring det 10. eller 11. århundrede af maurerne, som på det tidspunkt herskede i Lissabon. I de følgende århundreder blev borgen om- og udbygget ad flere omgange.

Da Dom Afonso Henriques i 1147 generobrede Lissabon og blev Portugals første konge, fik borgen på højen således ny status af kongelig residens. For at gøre plads til til det royale følge blev de mauriske bygninger gradvist erstattet, udvidet og ombygget. Senere blev borgen yderligere ombygget for i stedet at huse militæret og for at indtage en mere fremtrædende rolle i forsvaret af Lissabon.

Borgen har i tidens løb dannet baggrund for flere store begivenheder i den portugisiske hovedstad. Det var for eksempel på Castelo de São Jorge, at kongen Manuel 1. den Store i det 16. århundrede modtog Vasco da Gama, som netop var vendt hjem efter at have fundet søvejen til Indien.

Castelo de São Jorge blev udnævnt til nationalt monument i 1910 og har i nyere tid gennemgået en større renovation.

Du kan besøge borgen alle ugens dage. Det er en mulighed for at udforske Lissabons historie eller blot slentre en tur i de hyggelige gårdhaver. Der er også en Café do Castelo, hvor besøgende kan få forfriskninger. Ligeledes arrangeres der guidede rundvisninger og der er jævnligt musik, teater og danseopvisninger.

Bus 737 fra Praça Figueira kører lige til porten. Den berømte sporvogn 28 kører ligeledes tæt forbi.

Se alle rejser til Lissabon med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Tre tips der kan redde ferien

Når vi tager på ferie, vil vi bare gerne slappe af og...
Læs mere