Lucca er helt sin egen

Lucca
Lucca i Toscana er helt sin egen...

Lucca er ikke værre eller bedre end byer som Siena, Pistoia, Arezzo og Firenze. Den er bare helt sin egen. Jeg kan slentre rundt i timevis og betragte de utallige smukke bygninger, mens jeg fascineres over, at byen engang rummede ikke færre end 99 kirker og kapeller og glæder mig over den yderst beherskede trafik inden for de majestætiske fæstningsmure. Ganske vist vil selv en københavner finde de lokale cyklisters færden kaotisk, men det hører et eller andet sted med til byens charme.

Det er overraskende, hvor intensivt byen lever både om dagen og om aftenen.

Moderne koncerter i historiske omgivelser

Om sommeren afholdes hvert år en række koncerter med så store navne, at de andre steder ville fylde stadioner: Elton John, Bob Dylan, Eagles, Eric Clapton, David Bowie, Ray Charles, Oasis har alle besøgt byen. Det pudsige er, at koncerterne afholdes i byrummene enten på den intime Piazza Anfiteatro, der stadig har det romerske anfiteaters karakteristiske form, eller på den monumentale Piazza Napoleone, hvor byens hæderkronede operahus, Teatro del Giglio, og det gamle grand hotel, Hotel Universo, ligger.

Lucca
Lino kan slentre rundt i timevis og betragte de utallige smukke bygninger i Lucca

Endnu et besøg værd

Et ubetinget tilløbsstykke er antikvitets- og kunsthåndværksmarkedet, som hver tredje weekend om måned finder sted på Piazza San Martino. Men selv uden andre begivenheder end dagliglivet, et besøg i de smagfulde butikker, et glas eller to på de hyggelige vinbarer og en slentretur på voldene, ville Lucca være et besøg værd. Og endnu et, og et til, og…

Interesseret i en rejse til Lucca? Så besøg denne side, hvor du kan se alle vores ferieboliger og hoteller i Lucca.

Har du spørgsmål om en ferie i - eller udflugt til - Lucca?

- så ring til os på 33151313 eller skriv til os ved at trykke her!
Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere