Lucca i Toscana – byen der inspirerede Puccini

Lucca Toscana
Udsigt over Lucca med de karakteristiske terracotta-tage.

Lucca som ligger tæt på Pisa og ca. 70 kilometer vest for Firenze er en af de byer, du absolut bør besøge på en rejse til den nordvestlige del af Toscana. Her i en af regionens nok smukkeste byer venter der dig udover velbevarede bygningsværker stilfulde butikkerne og stemningsfulde caféer.

Masser af charme og færre turister

Stadig overset af masseturismen og beskyttet bag sin perfekt bevarede renæssance-bymur er dette den arketypiske toskanske bjergby – minus bjerget. Lucca ligger faktisk ret fladt, hvilket gør det overkommeligt at snuppe en cykel og køre rundt i dens tidløse brolagte sidegader og besøge de gamle palazzi, der i dag huser dejlige antikvitets- og fødevareforretninger. Du vil ikke føle dig alene på din cykel for i modsætning til mange andre italienske byer, er cyklen et populært transportmiddel i hverdagen blandt indbyggerne i Lucca.

Af dens mange middelalderkirker er de vigtigste den kunstfærdige udsmykkede San Michele in Foro (påbegyndt i 1143) og den majestætiske Duomo fra 1000-tallet. Nyd livet med en gelato i den stemningsfulde, træpanellerede Antico Caffè Simo, hvor Giacomo Puccini, Luccas berømteste bysbarn, engang tilbragte sine eftermiddage.

Lucca torv
Frokosten kan du indtage på byens stemningsfulde torv. Foto: Pug Girl, CC BY 2.0.
Ponte del Diavolo Lucca Toscana
Kører du en halvtimes tid nordpå fra Lucca, kan du se den berømte bro Ponte del Diavolo ved Borgo a Mozzano.

Det er i perioden fra start september til midt oktober, den lokale operasæson spiller, og der er altid Puccini-operaer på programmet. Du finder ligeså et udendørs antikvitetsmarked 3. søndag hver måned. Puccini har skrevet mange kendte opera, f.eks Turandot.

Trattoria Da Giulio in Pelleria

Man bør end ikke tænke på at forlade Lucca uden først at have spist frokost på det med rette populære trattoria Da Giulio in Pelleria, et af Toscanas mest autentiske og værdsatte spisesteder. Senere kan man atter svinge sig i sadlen og følge den 5 km lange sti i egetræernes skygge oven på bymuren for at beundre de urgamle olivenlunde, der breder sig uden for byens centro storico: lucchesia-området giver verden dens fineste olio di oliva. Du finder Da Giulio in Pelleria på adressen Via delle Conce 45, Piazza San Donato i Lucca. Kom i god tid eller husk at bestille bord!

Rejser til Toscana med håndplukkede hoteller

Hos Hideaways finder du et bredt udvalg af rejser til Toscana i Italien. Med håndplukkede hoteller og ferieboliger der henvender sig til alt fra familier til par på en romantisk ferie, er der helt sikkert et sted, som passer til dine feriedrømme.

Læs mere om rejser til Toscana

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere