Madeira – perfekt til en dykkerferie

Dykker
Der venter mange store oplevelser under bølgerne ved Madeira. Foto: Pixabay, Creative Commons.

Madeira er de senere år blevet en yderst populær destination for dykkere. Det er ikke mindst det milde klima med vandtemperaturer, der ligger mellem behagelige på 18 og 23 grader året rundt, som sammen med krystalklare vande og et rigt dyreliv som gør Madeira til et oplagt mål for en dykkerferie.

Perfekte forhold for dykning

Dykker du under havoverfalden ved blomsterøen, har du med en sigtbarhed på op til 20 meter gode chancer for at spotte en lang række forskellige arter såsom havaborre, rokker, moræner, delfiner og sæler. Ved Madalena do Mar kan du på mellem 21 og 30 meters dybe sågar udforske vraget af “Bowbelle”, et skib der sank for nogle år siden og nu udgør et kunstigt rev, der har tiltrukket masser af liv.

Triggerfish Madeira
Glæd dig til mødet med Madeiras mange farverige fisk. Foto: MarcoFaccio, CC BY-SA 4.0.

Dykkersteder ved Madeira

På Madeira er der aldrig langt til spændende dykkersteder. Der ligger for eksempel adskillige interessante steder tæt ved hovedbyen Funchal, og du har sågar mulighed for at deltage i natdyk, der arrangeres af øens dykkerskoler.

På Madeiras sydøstlige kyst finder du Portugals eneste marine naturreservat, hvor du næsten ikke kan undgå at møde et væld af de mange spændende arter, som lever i vandene omkring Madeira.

En dykkerferie på Madeira er ikke kun forbeholdt øvede dykkere i det øen har et stort udbud af dykkerskoler, hvor du som nybegynder kan følge undervisning i forskellige former for dykning og desuden leje det nødvendige udstyr.

Se hvad der venter dig på Madeira i den smukke video herunder.

Mange aktiviteter på havet

Det er ikke kun for dykkere, at havet omkring Madeira byder på mange enestående ferieoplevelser. Du kan for eksempel tage på en bådtur, hvor der er gode chance for at møde nogle af de 28 forskellige hvalarter, der findes i farvandet her omkring. Vil du selv være aktiv, er der desuden gode muligheder for at surfe eller fiske. På Madeira har man derudover fornylig introduceret en ny sportsgren, Coasteering, der kombinerer rappel, klatring og udspring i havet. Noget Madeiras klipperige kyster er velegnet til.

Se alle rejser til Madeira med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere